2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Halálbüntetést kaphat a bostoni merénylet gyanúsítottja

2013. április 22., hétfő 10:10, frissítve: hétfő 21:19

Halálbüntetés várhat a bostoni kettős merénylet 19 éves gyanúsítottjára, amennyiben az ügyészség szövetségi szinten terrorizmus és tömegpusztító fegyverek bevetése miatt emel majd ellene vádat. Boston rendőrfőkapitánya szerint a testvérpár további merényletekre készült. A csütörtöki autós üldözés során gránátokat is dobáltak a rendőrökre.

További merényletekre készültek a bostoni merénylők Boston rendőrfőkapitánya szerint. „A helyszíni bizonyítékok alapján a robbantások, a fel nem robbant bombák és a tűzerő alapján okunk van azt feltételezni, hogy további támadásokat terveztek – közölte Edward Davis, a bostoni rendőrfőkapitány.

A négy emberéletet követelő terrortámadás 19 éves gyanúsítottját továbbra is kórházban ápolják. Dzsohar Carnejev még nincs kihallgatható állapotban, de az amerikai média szerint írásban már több kérdésre is válaszolt, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg.

A hatóságok az üldözés során lelőtt másik merénylő számítógépén megtalálták egy csecsen terrorszervezet videolinkjét. A 26 éves férfi tavaly fél évet töltött Oroszországban; az amerikai hatóságok szerint ekkor radikalizálódott, sőt terrorista kiképzésben is részesült. Egyelőre azonban nincs olyan közvetlen bizonyíték, ami a testvérpárt bármilyen dzsihádista szervezethez kötné.

Bostonban egyébként az élet kezd visszatérni a rendes kerékvágásba, vasárnap többen is összegyűltek a merényletek helyszínén, hogy megemlékezzenek a múlt hétfői tragédia áldozatairól.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!