2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Haladékot jelenthet: feltételekkel írná alá Obama

2013. október 12., szombat 12:51, frissítve: vasárnap 11:30

Haladékhoz juthat az Egyesült Államok, ugyanis a republikánusok javaslatát az adósságplafon átmeneti emeléséről az elnök is támogatja. Barack Obama azonban csak akkor írja alá az egyezséget, ha az ellenzék nem köti más politikai feltételekhez. A költségvetési vita miatt október elseje óta zárva tartanak egyes szövetségi intézmények, és ha jövő hét péntekig sem lesz egyezség, az Egyesült Államok fizetésképtelenné válik.

Hamarosan ismét fogad látogatókat a Grand Canyon, a Szabadság-szobor, a utahi nemzeti parkok, illetve Rushmore-hegy, a működtetésüket viszont egy megállapodás alapján mostantól a szövetségi kormány helyett az államok fizetik.

Washingtonban közben folytatódik a vita. Sem az átmeneti költségvetésről, sem az adósságplafonról nem született megegyezés a pénteki találkozón. Most úgy tűnik, mindkét fél időt nyerne. A republikánusok belemennének az adósságplafon kisebb emelésébe, így hat hetet nyernének. Az amerikai elnök jelezte: támogatja a javaslatot, de csak akkor, ha az ellenzék nem fűz hozzá politikai feltételeket.

Az amerikai költségvetési vita amiatt robbant ki, hogy a republikánusok elhalasztanák az elnök egészségbiztosítási reformjának bevezetését, a demokraták viszont ragaszkodnak a programhoz.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!