2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gyurcsányékat sejtik a kellemetlenségek hátterében

2013. november 4., hétfő 12:02, frissítve: hétfő 18:47

Több szocialista politikus is Gyurcsány Ferenc pártját gyanítja az MSZP-t érő sorozatos kellemetlenségek mögött. Kovács László volt pártelnök elképzelhetőnek tartja, hogy a bajai videóügy az MSZP-nek állított csapda volt.

Gyurcsány Ferenc pártjára gyanakszik a szocialista politikusok egy része az MSZP-t érő sorozatos kellemetlenségek miatt, írja a Magyar Nemzet. Ebbe a sorba illeszkedik az őszödi beszéd kiszivárogtatásának felmelegítése, az illegális pártpénzekre tett gyurcsányi utalás, de sokan a DK szervezett akciójának tartják Mesterházy Attila beszédének megzavarását is az október 23-i összbaloldali tüntetésen.

A Népszabadság információi szerint ráadásul a Gyurcsány-párti Kőrös Gusztáv állításai a bajai videóhamisítási ügyben megdőlhetnek a poligráfos vizsgálat alapján. Míg a szocialista Király Györgynél az eredmény állítólag azt mutatja, hogy nem volt köze a felvétel elkészítéséhez, addig a videofelvétel készítése idején még Demokratikus Koalíció-tag Kőrös Gusztáv vizsgálati eredménye ellentmondásos lett.

Csapda volt?

A Fidesz leleplezése helyett inkább a csapdaállítás lehetett a bajai videó célja – véli Kovács László, az MSZP egykori elnöke. A politikus erről az ATV Szabad szemmel című műsorában beszélt, ahol Lendvai Ildikó volt pártelnök arra is kitért: a történtek azt mutatják, hogy az MSZP balek volt és óvatlan, de nem csalt. Szerinte a szocialistáknak elnézést kell kérniük a választóiktól, amiért a bajai videóüggyel csalódást okoztak nekik és amiért a Hvg.hu-t is magukkal rántották.

„Amikor megnéztem az interneten ezt a videót, ordított róla, hogy ez egy megrendezett dolog – mondta Kovács László. – Ha valaki le akarja leplezni a Fidesz szavazatvásárlását – állítólag ugye ez volt a cél –, az beül és egy nyitott kamerával így lefényképezi az egészet? Merthogy nem rejtett kamera volt, az látszott a felvételen. Hát milyen az a társaság, amelyik megengedi, hogy ezt az egész szöveget képben, hangban felvegyék? Azt gondolom, hogy ennek a célja nem a Fidesz leleplezése volt, hanem valami más. Mondjuk csapdaállítás” – fogalmazott Kovács László.

A szobordöntő Szolidaritás mozgalom közben sajtóhírek szerint több teret követel magának a Bajnai-féle szövetségen belül és szorosabb helyi együttműködést szeretnének a Demokratikus Koalícióval.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!