2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Gyurcsányék öt-hat befutó helyet is kaphatnak

2014. január 7., kedd 10:24, frissítve: kedd 15:11

Akár öt befutó helyet is kaphat a Gyurcsány-párt a közös listán – az új baloldali tervek szerint, pedig korábban nemkívánatos személynek tartotta a DK-s politikusokat az MSZP. A szocialista párt elnöke már a külső miniszterelnök-jelölttől sem zárkózik el.

A csökkenő támogatottság miatt kényszerült újragondolni az ősszel kötött paktumot az MSZP és az Együtt–PM Szövetség – a Magyar Nemzet szerint. A lap azt írja: előre időzített lépés volt az együttműködés kibővítése, amiről Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc már napok óta egyeztetett. A Magyar Nemzet úgy tudja: a széles körű összefogás érinteni fogja az egyénikörzet-elosztásokat is. A lap szerint Gyurcsányék tíz egyéni és öt-hat listás befutó helyre is számíthatnának. A Népszabadság pedig azt írja: közös listaállítás esetén a szocialisták ragaszkodnának az őszi paktumban lefektetett számokhoz. Így ők továbbra is 75 egyéni körzetben indítanák saját jelöltjeiket, a fennmaradó 31 helyen Bajnai Gordonéknak kellene osztozniuk a Gyucsány-párt jelöltjeivel.

Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila az ATV esti műsorában azt mondta, hogy nyitott egy külső miniszterelnök-jelöltre. Bajnai Gordon hétfőn tett ajánlatot közös lista állítására a balliberális pártoknak, köztük az MSZP-nek és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónak is. Az MSZP elnöke szerint minden lehetőségről hajlandók tárgyalni. „Én semmi jónak nem vagyok az elrontója. Ha bármi olyan javaslat érkezik, ami ezt a kérdést más aspektusba helyezi, akkor mi abszolút nyitottak vagyunk a tárgyalásra. A nyitottság azt jelenti, hogy minden opciót hajlandó vagyok megtárgyalni, nem hipotetikusan, hanem a maga konkrétságában értelemszerűen” – fogalmazott Mesterházy Attila.

A szocialisták már nem mondanak olyan egyértelműen nemet Gyurcsány Ferencre, mint korábban. Az MSZP országos választási bizottságának ülése után a párt egyik alelnöke, Gúr Nándor nem zárta ki, hogy a 75 egyéni választókerületből néhányat átengednek a Demokratikus Koalíciónak.

Kónya Péter, az Együtt–PM Szövetség társelnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában pedig úgy fogalmazott: nem értenek egyet Gyurcsány Ferenc programjával, de összefognak a Demokratikus Koalícióval. Bővebben »»»

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!