2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gyurcsányék harmincszázalékos második adókulcsot akarnak

, ,

2014. január 30., csütörtök 19:43, frissítve: péntek 07:04

30 százalékos lenne a második személyi-jövedelemadó kulcs, ha a baloldali összefogás kerülne kormányra – erről Gyurcsány Ferenc beszélt a TV2 reggeli műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke megszüntetné a rezsicsökkentést és a családi adókedvezményeket is. Gyurcsány szerint az olyan intézkedésekben, mint a második szja-kulcs bevezetése egyetértés van a baloldalon, ezt azonban az MSZP és az Együtt–PM vezetői is tagadták.

A Demokratikus Koalíció gazdasági programjának szerda esti bemutatóján Gyurcsány Ferenc még nem mondott konkrét számot, csak megerősítette, hogy a baloldal kormányra kerülése esetén megszorítások lesznek. Gyurcsányék a rezsicsökkentést fenntarthatatlannak nevezték, a családi adókedvezményeket felszámolnák, és szóba került az ingatlanadó bevezetése is. Az egykulcsos személyi jövedelemadó megszüntetéséről a TV2 csütörtök reggeli műsorában árulta el a részleteket. „Azt mondjuk, és ebben nincsen érdemi vita az Összefogás pártjai között, hogy havi 400-500 ezer forintos fizetéstől – ez nem kevés Magyarországon – belépne egy második kulcs, szerintem fokozatosan, mert nem kell balhét csinálni, és ami ezen felül van jövedelem, annak olyan 30 százalék körül lenne az adója.”

Jávor szerint szó sincs megegyezésről

Az Együtt–PM társelnöke szerint nincs szó arról, hogy megegyeztek volna a 30 százalékos adókulcsban. Jávor Benedek szerint pontos számot csak a választás után lehet majd mondani. Az MSZP alelnöke is azt állítja, hogy nincs még megállapodás az SZJA kulcsokról. Arról viszont, hogy mi lesz a családi adókedvezménnyel, és, hogy hogyan segítenék a gyermeket nevelő családokat Gúr Nándor már nem beszélt.

Mindegy miről beszélnek hiteltelenek

„A baloldal, ha hatalomra kerül, adót kíván emelni.” Csak ez a biztos a Fidesz szóvivője szerint. Hoppál Péter szerint a baloldal hiteltelen, így mindegy is, hogy milyen adókulcsról beszélnek. Hozzátette: a Gyurcsány-koalíció képtelen elszakadni attól a rögeszméjétől, hogy folyamatosan megszorításokra van szükség. A Fidesz szerint a baloldal adóemelése a középosztályt érintené a legérzékenyebben, és azokat büntetné a legjobban, akik gyermeket nevelnek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!