2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gyurcsányé lehet a közös lista harmadik helye

2014. január 10., péntek 12:06, frissítve: péntek 18:27

Gyurcsány Ferenc kaphatja a közös lista harmadik helyét – az Együtt–PM Szövetség egyik társelnöke szerint. A baloldali egyezkedés ma zárt ajtók mögött folytatódik. Információnk szerint a tárgyaláson már az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért képviselői is ott lesznek.

Nem zárta ki a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, hogy Gyurcsány Ferenc kapja a harmadik helyet a közös ellenzéki listán. Kónya Péter az ATV reggeli műsorában azt mondta, mozgalmuk nem hagyja el az Együtt–PM Szövetséget, kormányváltást ugyanis csak az összefogással lehet elérni. Az Együtt–PM társelnöke hozzátette, össze kell fogni a Demokratikus Koalícióval (DK), az elmúlt időszak sérelmeit pedig el kell felejteni, hiszen több a közös bennük, mint ami elválasztja őket. A politikus ugyanakkor kijelentette, a szövetség önálló frakciót akar alakítani a következő Országgyűlésben.

A szocialisták elnöke továbbra sem árul el részleteket Gyurcsány Ferenc várható listás helyéről – az egyeztetések ma is zárt körben, egy titkolt helyszínen folytatódnak. A Hír TV úgy tudja, a tárgyalásokon már az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért képviselői is részt vesznek. Mesterházy Attila csütörtök este az MSZP választási bizottságának ülése után mindössze annyit mondott: rövid idő alatt megegyezhetnek Gyurcsány Ferenccel, az MSZP, az Együtt–PM és a DK között nincsenek jelentősebb nézeteltérések.

Elhasználódtak

Egy új miniszterelnök-jelöltre lenne szüksége az ellenzéki összefogásnak – Juhász Péter szerint. Az Együtt–PM Szövetség társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, nem azokat a politikusokat kellene előreállítani, akik az elmúlt években már elhasználódtak. Így vissza kellene lépnie Mesterházy Attilának és Gyurcsány Ferencnek is. Juhász megerősítette, hogy nem indul a választásokon, amennyiben a Demokratikus Koalíció elnöke felkerül a közös ellenzéki listára, vagy ha az MSZP elnöke lesz a miniszterelnök-jelölt.

A kormányellenes tüntetések egykori szervezője, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű civil csoport volt szóvivője azt is mondta, a mostani közös lista – korábbi ígéretükkel szemben – nem alkalmas korszakváltásra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!