2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gyurcsány, Mesterházy és Bajnai is elbukta a választást

2013. szeptember 23., hétfő 12:28, frissítve: hétfő 17:11

A Fidesz jelöltje nyerte a bajai időközi választást. Kovács Csaba a szavazatok 47 százalékát szerezte meg. Az MSZP–Együtt–PM és a Gyurcsány-párt közös jelöltje a második helyen végzett. A 14 tagú testületben így nem változnak az arányok.

Hiába kampányolt a héten Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is Baján, a Fidesz–KDNP jelöltje, Kovács Csaba nyerte 47 százalékkal a hármas választókörzetben kiírt időközi önkormányzati választást. A posztért négyen indultak. A kormánypárti, a jobbikos és az LMP-s jelölt mellett az MSZP–Együtt–PM és a Demokratikus Koalíció közösen indította Teket Melindát. A 14 tagú testületben továbbra is a Fidesz maradt többségben, a választást a korábbi képviselő halála miatt kellett kiírni.


A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált a Fidesz győzelmére. Azt írták: a Gyurcsány–Bajnai–Mesterházy közös jelölt elbukott, ami egyértelműen azt üzeni a baloldalnak, hogy az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot. A szocialisták, akiknek a jelöltje a második helyen végzett, sikerként értékelték a szereplésüket. Török Zsolt szerint a demokratikus erők összefogásával jelentősen javítottak a 2010-es választási eredményen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!