2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Gyurcsány mélyen hallgat a paksi szerződésről

2014. február 14., péntek 17:39, frissítve: szombat 08:15

Gyurcsány Ferenc a kilencvenes évek második felében még a paksi bővítés népszerűsítésén fáradozott, egyik cége havi nyolcmillió forintra szerződött az atomerőművel, de a megbízás teljesítésének továbbra sincs nyoma.

Nettó nyolcvanmilliót termelt a paksi atom Gyurcsány Ferenc cégbirodalmának a kilencvenes évek második felében. A volt miniszterelnök marketingcége 1997 októberétől 1998 júliusáig dolgozott az atomerőműnek, amely eljuttatta a Hír TV-nek a megbízási szerződést. Az Agóra Kft. feladata az erőmű bővítésének vagy ahogy a szerződés fogalmaz, a kapacitás növelésének népszerűsítése, a közvélemény formálása volt. A megbízás tíz hónapig tartott, a munkát a Gyurcsány-cég havi nettó nyolcmillió forintért vállalta el. A munka elvégzését igazoló dokumentumokat egyelőre nem találják az erőműben, csak annak van nyoma, hogy az atomerőmű fizetett az Agóra Kft.-nek.

A volt miniszterelnök a megbízási szerződésről nem hajlandó nyilatkozni, a sajtót cégbirodalma vagyonkezelőjéhez, az Altus Zrt.-hez irányította, amelynek felesége, Dobrev Klára a vezérigazgatója. „Bátorítom, hogy forduljon a szóban forgó együttműködésben szereplő két céghez, a paksi atomerőműhöz, vagy az Altushoz” – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

„Nemcsak a lóláb lóg ki, hanem a ló is”

A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferencnek vádaskodás helyett válaszolnia kellene a Simon-üggyel és a paksi atomerőművel kapcsolatos kérdésekre. Hoppál Péter azt mondta, az, hogy az Altus és a volt miniszterelnök feleségének cége nyolcvanmilliós szerződést kötött, azt bizonyítja, hogy a szocialisták pénzeket talicskáztak ki a paksi atomerőműből.

„Ténykérdés ma már (…), hogy Gyurcsány Ferenc családjához is köthetőek bizonyos paksi szerződések, és nyolcvanmillió forint mértékéig legalábbis gyarapodott a Gyurcsányhoz köthető cégcsoport Paksból, tehát ez is alátámasztja azokat érvelésünket, hogy 2010-ig rendben volt Paks, amíg a szocialisták és a hozzájuk közel álló cégek kitalicskázhatták Paksról a pénzeket, amikor ezeket a pénzcsapokat elzártuk 2010 után, hirtelen büdös lett Paks, és most pedig hirtelen ezerrel támadja a baloldal. Nemcsak a lóláb lóg ki hanem a ló is, szerintem” – fogalmazott Hoppál Péter.

Közben a baloldal nemcsak Szijjártó Péter, hanem Orbán Viktor pénzügyeit is vizsgálná – jelentette be Gyurcsány Ferenc. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!