2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Gyermekrákügy: az elnök tagad, a rendőrség nyomoz

2014. január 17., péntek 19:21, frissítve: vasárnap 09:58

Nyomoz a Jobbik feljelentésére a rendőrség a Gyermekrák Alapítványnál, a civil szervezet vezetője egy videofelvétel szerint magáncélokra használta a betegszállító kocsit. Az elnök tagad.

Továbbra is tagadja a Gyermekrák Alapítvány vezetője, hogy magáncélokra használta a civil szervezet betegszállító autóját. A rendőrség hűtlen kezelés gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen a Jobbik feljelentésére. A radikális párt erkölcsileg és jogilag is rendkívül súlyosnak tartja az ügyet.

Az Index internetes portál decemberben napokon át filmezte, ahogy a Gyermekrák Alapítvány betegszállító autója munkába fuvarozza budai villájából Balogh István elnököt. A Hír TV stábja hiába csengetett nála, telefonon végül elértük Balogh Istvánt:

– Használja-e még magáncélokra az alapítvány betegszállító autóját?
– Soha nem használtam magáncélokra.
– Akkor miért indított a BRFK hűtlen kezelés miatt eljárást?
– Mert a Jobbik feljelentett.
– És Ön szerint ez jogtalan?
– Abszolút. De hát ezt majd a nyomozás el fogja dönteni.
– Akkor azt Ön minek nevezné, hogy a lakása és az alapítvány központja között Ön a betegszállító autóval jár sofőrrel, a síneken, megkerülve a forgalmat?
– A huszonnyolcadikai sajtótájékoztatón fogok erre Önnek pontosan válaszolni.

A Jobbik a videó közzététele után tett feljelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig el is rendelte a nyomozást hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen.

„Ez egy nagyon súlyos bűncselekmény, amennyiben beigazolódik, hogy valóban bűncselekmény történt, hiszen beteg gyermekektől akárcsak egy forintot is elvenni, az mind erkölcsileg, mind pedig jogilag nagyon aggályos, és nagyon súlyos bűncselekménynek tartjuk, hiszen ne felejtsük el, hogy ez a pénz a beteg gyermekeké” – mondta Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő.

A Jobbik tudomása szerint a Gyermekrák Alapítványnak évente hatvanezren ajánlják fel adójuk egy százalékát, a szervezet éves bevétele 200-300 millió forint körül lehet. Az Index úgy tudja, az alapítvány több mint 800 milliót pihentet a bankban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!