2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Gyámság alá helyezik Mesterházyt

2013. november 6., szerda 12:21, frissítve: szerda 19:25

Gyámság alá helyezik a szocialisták az MSZP elnökét. Mesterházy Attila munkáját a jövőben egy elnöki tanácsadó testület segíti. Ebben szerepet kap a képviselőségtől visszavonuló Lendvai Ildikó és Kovács László is.

Gyámság alá helyezik a szocialisták Mesterházy Attilát. A pártelnök munkáját a jövőben egy elnöki tanácsadó testület segíti, ebben szerepet kapnak a képviselőségtől visszavonuló korábbi pártelnökök, Lendvai Ildikó és Kovács László is. Az Index úgy értesült, hogy az elnökségi ülésen többen keményen bírálták Mesterházy Attilát; a bajai videóbotrány ürügyén korábbi sérelmek is előkerültek. Az elnököt kritizálta két volt miniszter, Lamperth Mónika és Juhász Ferenc is, akik a 2014-es választáson sem egyéniben, sem listán nem indulhatnak. A párt elnöksége döntött a kommunikációs feladatok átszervezéséről is. Az új sajtófőnök a Népszabadság korábbi lapszerkesztője, Ferencz Gábor lesz, a szóvivői feladatokat pedig Török Zsolt mellett Kormos Kata látja el.

A felkészülés része

A pártelnök joga tanácsadókat felkérni, a vének tanácsának létrejötte nem jelenti Mesterházy Attila gyámság alá helyezését Tóbiás József pártigazgató szerint. A politikus erről a Hiller Istvánnal közösen a kormány oktatáspolitikájáról tartott sajtótájékoztatója után beszélt. Azt mondja, az új testület a választási kampányra való felkészülés része.

Hiller István volt pártelnök nem kapott felkérést a vének tanácsába, Mesterházy Attila állítólag egy másik testület vezetését bízza majd rá. Arról azonban a Gyurcsány-kormány egykori oktatási minisztere hallgat, hogy pontosan milyen szerepet kap a jövőben.

Lendvai szerint kell a DK is

Lendvai Ildikó a Gyurcsány-párttal való összefogást sürgeti. A volt szocialista pártelnök szerint csak így van esélye a baloldalnak arra, hogy elérje a kormányváltást. Bővebben>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!