2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Goodfriend Vida Ildikó bűnösségét sugallta

2014. december 4., csütörtök 13:40, frissítve: szerda 08:13

Vida Ildikót nem azért tiltották ki az Egyesült Államokból, mert nem tett eleget a korrupció felszámolásáért, hanem mert konkrét bűncselekményben tartják érintettnek – erre utalt a Heti Válasznak adott interjúban André Goodfriend. A NAV elnöke magyarázatot követel az ügyvivőtől.

Az Egyesült Államok ideiglenes budapesti ügyvivője szerint az a papírlap, amit korábban átadtak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, nem bizonyíték, csak egy belső összefoglaló arról, hogy milyen ügyekben fordultak különféle magyar szervekhez. Goodfriend úgy fogalmazott: nem állítja, hogy Magyarországon nincsenek felderített áfacsalási ügyek vagy nyomozások, de az adóhatóságot érintő vádakat szerinte senki nem vizsgálta ki.

Vida Ildikó magyarázatot követel

Nyílt levélben követel magyarázatot az ideiglenes amerikai ügyvivőtől a Heti Válasznak adott interjúval összefüggésben a NAV elnöke. Vida Ildikó azt írja, André Goodfriend válaszaiban egyértelműen arra utal, hogy bűncselekményt követett el, ami minden eddiginél súlyosabb vád. A NAV-elnök hozzáteszi: az ügyvivő azért sem hagyhatja kijelentését magyarázat nélkül, mert Magyarországon senkinek sem lehet a becsületébe gázolni, rágalmazni következmények nélkül.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!