2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Forgalomkorlátozásokkal és lezárásokkal jön augusztus 20-a

2013. augusztus 16., péntek 19:25, frissítve: vasárnap 08:49

Idén is jelentős forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban az ünnepi hosszú hétvégén. A legtöbb helyen már vasárnaptól nem lehet parkolni. A belváros augusztus 20-án délután autóval megközelíthetetlen lesz. A Budapesti Közlekedési Központ a programokhoz igazítja a járatokat.

A Batthyány téren már kirakták a parkolást tiltó táblákat. Az ünnepi rendezvények miatt a Fő utca és Bem rakpart között vasárnap déltől szerda hajnalig nem lehet megállni.

Augusztus 19-én és 20-án a fővárosban a szokásos forgalomkorlátozásokra kell számítani. A budai felső rakpartot, a Lánchidat és az alagutat már hétfőn lezárják. Kedd délután a Szent Jobb-körmenet miatt nem lehet majd autóval közlekedni a Szent István-bazilika környékén. A tűzijáték miatt lesz a legtöbb lezárás, ez Budán a BAH-csomópont vonalától, Pesten az Astoriától a Dunáig terjedő területeket és a belvárosi hidakat érinti.

Gyorshajtás és figyelmetlenség miatt négy motoros halt meg a napokban. A hosszú hétvégén a rendőrség mindenkit óvatos vezetésre figyelmeztet.

A nemzeti ünnepre a Budapesti Közlekedési Központ a programokhoz igazította a menetrendet. Az érintett járatok sűrűbben közlekednek majd, és a tűzijáték, illetve a Dózsa György téren este 10 órától kezdődő Ákos-koncert után sem áll le a forgalom.

Az Együtt az ország elnevezésű ünnepi programsorozat kedden reggel 9 órakor, a Hősök terén katonai tiszteletadással és tisztavatással kezdődik. Napközben a Clark Ádám téren gyerekprogramokkal várják a családokat. Idén is megrendezik a Mesterségek ünnepét a budai Várban és a Gasztrosétányt a budai rakparton.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!