2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Folytatódik a rendőri vezetők pere

2013. szeptember 24., kedd 09:20, frissítve: kedd 20:52

Az ötödrendű vádlott, Majoros Zoltán meghallgatásával folytatódik a 2006-os véres utcai tömegoszlatások miatt indított per.

Az ügyben 14 egykori és jelenlegi rendőrparancsnok áll a bíróság előtt, őket elöljárói intézkedés elmulasztásának bűntettével vádolják. A per múlt heti tárgyalásán Bene László, egykori országos rendőrfőkapitány azt mondta: ő eleget tett vezetői kötelezettségeinek, és nem követett el bűncselekményt. Szerinte 2006-ig bevett gyakorlat volt, hogy a rendőrök nem viseltek azonosító számot. Gergényi Péter, a BRFK akkori vezetője pedig a vallomása szerint már arra sem emlékszik, hogy ott volt-e a Kossuth téren, amikor a tüntetések elkezdődtek Gyurcsány Ferenc beszéde miatt. A meghallgatott tábornokok közül egyedül a REBISZ akkori vezetője, Dobozi József kért bocsánatot az ártatlanul véresre vert járókelőktől.

„Közvetlen életveszélyben voltam a tévészékház ostrománál” – ezekkel a szavakkal kezdte vallomását Majoros Zoltán. A Hír TV helyszíni tudósítója elmondta: Majoros Zoltán ötödrendű vádlott előre megírt vallomást olvasott fel. Ebben többek között az áll, hogy Majoros Zoltán a mai napig nem tudja kiheverni, hogy a rendőröket politikai célokból brutálisan megtámadták. Elmondta azt is, hogy a rendőrök nem voltak megfelelően felszerelve, azonban Lapid Lajos, Gergényi Péter akkori helyettese utasította Majoros Zoltánt, hogy ezt a csapatot küldje ki az MSZP székházához, majd később az MTV székházához is. Majoros Zoltán vallomásának felolvasása után, a nyomozati vallomást is ismertetni fogják a mai tárgyalási napon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!