2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Földrengés rázta meg a szigetet

2013. október 15., kedd 10:20, frissítve: szerda 10:38

A Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli részét. A természeti csapásban a legfrissebb adatok szerint 93-an haltak meg, miután számos épület összedőlt. A Fülöp-szigeteken igen gyakoriak a földrengések, mert egy törésvonal mentén fekszik.

Leomlott tetők, leszakadt lépcsők maradtak a Fülöp-szigetek déli részén a halálos áldozatokat követelő földrengés után. A Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földmozgás miatt számos épület összedőlt, közte egy piac tetőszerkezete. Kár érte a templomot és a városházát is. Többen a romok alatt haltak meg, vagy sérültek meg. A legtöbb halálos áldozatot az ország második legnagyobb városában, Cebuban követelte a természeti csapás.

Az első földmozgást több utórengés is követte, ezért az emberek a házakból az utcákra menekültek. A földrengés az ország egyik nemzeti ünnepén történt, epicentruma a turisták között is népszerű tartományban, Bohol szigete alatt, 50 kilométer mélyen volt. A hawaii szökőárfigyelő központ nem adott ki riasztást a térségben.


A Fülöp-szigeteken gyakoriak a földrengések, mert az ország a csendes óceán partvidékén végighúzódó törésvonal, az úgynevezett tűzgyűrű mentén fekszik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!