2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Figyelembe vennék a nyugdíjnál az iskolázottságot

2014. július 29., kedd 07:45, frissítve: szerda 09:05

Már szeptemberben elvi támogatást kaphat a Népesedési Kerekasztal új nyugdíjszámítási javaslata – mondta a Magyar Nemzetnek a KDNP frakcióvezetője.

Harrach Péter hozzátette, a tervezet összhangban van a kormány családpolitikai szemléletével, így az elvi megvalósításnak nincs akadálya, a bevezetés ugyanakkor hosszas előkészítést igényel. A Népesedési Kerekasztal nyugdíjszámítási javaslata szerint a nyugdíj kiszámításánál figyelembe vennék az iskolázottságot is. A Népesedési Kerekasztal a gyermekvállalási hajlandóság drasztikus visszaesése és a járulékfizetésre alkalmas munkavállalók számának csökkenése miatt dolgozta ki a tervezetet.

– A módosításnak nem az a célja, hogy demográfiai változásokat hozzon, hanem az a célja, hogy egy igazságtalanságot kiküszöböljön, hiszen ahogy ők nevezik, a gyermekességi adó, tehát a gyermeknevelésre fordított összeg, az egy nagy befektetés. Tehát azt az igazságtalanságot akarja kiküszöbölni. Mellesleg, lehet egy olyan hatása, hogy javul a demográfiai helyzet, de nem ez az elsődleges cél – monda Harrach Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!