2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Fellélegezhetünk? Visszavonták a narancs riasztást

2013. március 26., kedd 21:05, frissítve: szerda 08:06

Mindenhol feloldották a kamionstopot. A határforgalom részleges korlátozását is megszüntette a Belügyminisztérium. A havazás intenzitása jelentősen csökkent, és egyelőre komolyabb hófúvásokkal sem kell számolni. A havazás viszont folytatódik szerdán is, éjfélig 5-10 centiméter friss hó eshet.

Hétfő este több budai buszvonalon is leállt a közlekedés. Az utasokat kiszállították a járművekből, és gyalog kellett továbbmenniük. A közterület-fenntartó éjfélre takarította le az utakat, az éjszakai járatok már nem akadtak el. Hajnalra 10-15 centi hó esett, de minden BKV-járat el tudott indulni. A főutakat reggelre megtisztították, a mellékutakat nem, de tudtak közlekedni az autósok.

Somogyban 15-20 centi hó esett reggelre, a tűzoltóknak több mint 40 autót kellett kiszabadítaniuk a hó fogságából. Melegedőket is kialakítottak, körülbelül 150-en vették igénybe. A kamionstop miatt megteltek az autópályák melletti pihenőhelyek. A vonatok és a távolsági buszok kisebb késésekkel indultak.

A fővárosból csak az M1-es autópályára hajthattak fel a teherautók. Az M7-esre, az M6-osra és az M5-ösre nem engedték fel a rendőrök a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket, és az M3-asról is leterelték őket Gödöllőnél. A szlovéniai határzárat kora délután oldották fel.

Visszavonták a narancs riasztást

Napközben tovább havazott, de a Pest megyére és a szolnoki térségre kiadott narancssárga riasztást a meteorológiai szolgálat visszavonta. „78 üzemmérnökségünk közel 540 munkagéppel folyamatosan végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, a főutak döntő többsége latyakos, hókásás, de az Északi-középhegységben vannak nedves, sónedves utak is, és hasonló a helyzet az alsóbbrendű közúthálózatokon is” – nyilatkozta a Hír TV-nek Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Kiskunfélegyháza határában egy személyautó megcsúszott a jeges úton, és összeütközött a szemközti sávban haladó teherautóval. Ketten súlyosan megsérültek, a műszaki mentés idejére pedig le kellet zárni az 5402-es utat.

A folyamatos havazás ellenére továbbra is jól lehet közlekedni az M1-es autópályán, főként Budapest határában, a fővárosi szakaszokon tapasztalható havas útfelület – közölte este kilenc órakor a Hír TV munkatársa. Az esti autópálya-információk szerint az M0-son is jól halad már a forgalom, ahol korábban több baleset is történt. Hajnalig akár 10 centi friss hó is hullhat Budapesten, így a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai a mellékutak helyett a főútvonalakra koncentrálnak. A szerdai napon várhatóan az ország keleti, illetve északi területein kell számítani havazásra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!