2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Fegyveresek ejtettek foglyul egy magyar férfit Ukrajnában

2014. május 19., hétfő 17:21, frissítve: kedd 08:08

Ismeretlen fegyveresek vasárnap foglyul ejtettek egy magyar férfit Kelet-Ukrajnában – közölte a Terrorelhárítási Központ.

A férfi kiszabadítására a TEK speciális egysége az országba utazott, a műveletet irányító törzs pedig felvette a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal, és folyamatosan konzultál a Külügyminisztériummal. Az eddigi adatok szerint a férfi egy magyar rendszámú autóval közlekedett az ukrajnai konfliktusos zónában, amikor ismeretlen fegyveresek rátámadtak és elrabolták. A Terrorelhárítási Központ főigazgatója a Hír TV-nek azt mondta, a túszejtés pontos okát még nem lehet tudni, de a mentőakció érdekében válságstábot állítottak fel.

– Az első 24-48 óra nagyon-nagyon fontos az ügy szempontjából, nálunk is nagyon fontos, a legtöbb információt ilyenkor lehet beszerezni az adott ügyben. Az első 3 óra információbeszerzés elég jól sikerült, és kellő optimizmusra ad okot, ezért is tudtunk olyan sarokpontokat meghatározni a művelet kivitelezésében, amivel már meg tudtunk indulni, már kapcsolatot vettünk fel a térségben és már folyik egyfajta felderítés, adatgyűjtő munka, valamint a körülmények pontos tisztázása – közölte Hajdu József, a TEK főigazgatója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!