2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Fákat csavart ki, villanyvezetékeket szakított le a vihar

2013. augusztus 10., szombat 15:58, frissítve: vasárnap 08:34

Tövestől kicsavart fák, leszakadt villany-vezetékek. Péntek este érte el az országot a hidegfront, a fővárosban autókra dőlt egy fa, Fonyódon 101 kilométer per órás szelet mértek. Van ahol 20 fokot esett a hőmérséklet.

Jéggel érkezett a vihar Győr-Moson-Sopron megyébe. Görbehalmon tetőket, teraszt, kerti bútorokat vert el a dió nagyságú jég, de kocsikat is megrongált. A konyhakertekben a zöldség-gyümölcs 80 százaléka tönkrement.

„Nálunk a háztetőt tette tönkre, az ablakot betörte, illetve a veranda ablakát, a tetejét összezúzta szilánkosra. A gyümölcsöket, gyümölcsfát, paradicsom ültetvényt, azt mind tönkre vágta” – mondta egy görbehalmi lakos

A főváros III. kerületében egy fa dőlt a villanyvezetékekre. Az Ostrom utcában pedig egy házról hullottak le tégladarabok, az autók közé. Ide is több egységet vezényeltek a tűzoltók. Az erős szél miatt nem tudtak daruval dolgozni, csak alpintechnikai módszerrel tudták leszedni a veszélyes törmeléket.


A Dózsa György úton egy magánterületen gyökerestől tépett ki a szél egy fát, amely két autóra zuhant. Személyi sérülés sehol sem történt.

A Balatont pénteken este érte el a hidegfront. Fonyódnál 101 kilométer per órás szelet mértek. A tó szombaton a szörfösöknek kedvezett. Siófokon csak kevesen merészkedtek a vízbe.

A fővárosban délelőtt is esett. A Szigeten fesztiválon nem mondták le a programokat, de kivetítőn keresztül figyelmeztették a bulizókat a viharra.

Pénteken még 38 fokot mutattak a hőmérők, szombaton sok helyen már csak 23 fok volt. „A hidegfront hatására mintegy 10-15 fokkal hűvösebb ért el bennünket, tegnap még ilyenkor 37-38 fok volt, ma pedig már a legmelegebb helyeken is, délután a keleti területeken 27-28 fokra kell számítani, zivatarokra, helyenként jégesőre és marad az erős szél estig, aztán holnaptól már nyugodt, kellemes idő ígérkezik” – mondta Reisz András meteorológus.

Vasárnap 25-30 fok várható – sok napsütéssel. A vihar is elvonul, kiadós esőre az aszályos területeken továbbra sem számíthatnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!