2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Állami áruház 19:10

Fagylaltot is lehet majd venni a trafikokban

2013. május 13., hétfő 21:36, frissítve: kedd 11:30

Fagylaltot is lehet majd venni a Nemzeti Dohányboltokban, miután a parlament megszavazta a termékkör bővítését. A kormánypárti képviselők egyben megtiltották a trafikosoknak, hogy a dohány-nagykereskedőktől ajándékot, vagy egyéb forgalomösztönző juttatást fogadjanak el. A kiskereskedelmi árrés 10 vagy 12 százalékra emelésére egyelőre nem érkezett indítvány, de ilyet még benyújthatnak, hiszen a zárószavazás hátravan még a jogszabályról. Az ellenzéki pártok továbbra is a pályázati eljárás kivizsgálását követelik.

A kávé, az üdítő és az újság mellett fagyit vagy jégkrémet is árulhatnak a Nemzeti Dohányboltok. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának szocialista alelnöke, Kovács Tibor szerint a termékkör bővítése ellentétes a kormány eredeti szándékával, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával. A kérdésre a módosító javaslat egyik előterjesztője válaszolt. Lipők Sándornak négy gyermeke van, és több mint 12 éve vezeti polgármesterként az egyik szabolcsi kisvárost, Kemecsét.

A Gyurcsány-párt a szakmai vita helyett a politikai akciót választotta. A Demokratikus Koalíció írásban nyilatkoztatná a kormánypárti képviselőket és polgármestereket arról, hogy volt-e befolyásuk a nyertesek kiválasztására. Ellenzéki politikusokkal nem foglalkoznának, noha hozzájuk is köthetők trafikosok.

Az LMP parlamenti vizsgálóbizottság felállításához gyűjtött aláírásokat a szocialista képviselőktől. Az MSZP a trafikpályázatok ügyét a nemzetbiztonsági bizottság elé vinné, ahol meghallgatná a belügyminisztert, a fejlesztési minisztert és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját is.


A Fidesz szóvivője szerint a baloldal terel. „A nemzetbiztonsági bizottságnak van fontos dolga. A Portik–Laborc-ügyben a hangfelvételeknek és az azoknak megfelelő jegyzőkönyvi leiratoknak köszönhetően kiderült, hogy elég súlyos dolgok történtek. Hiszen mégiscsak arról van szó, hogy a szocialisták szövetkeztek az alvilággal, hogy a választásokon ne szerepeljenek rosszul” – jelentette ki Zsigó Róbert.

A trafikosoknak a törvény megtiltaná, hogy a dohány-nagykereskedőktől ajándékot vagy egyéb forgalomösztönző juttatást elfogadjanak.

A vesztes trafikosok is utcára vonulnak

A pártok után a vesztes trafikosok is utcára vonulnak. A Trafikkárosultak Mozgalma új koncessziós pályázat kiírását követeli. Több mozgáskorlátozott kereskedő a megélhetés védelmében vevői aláírásokat kezdett gyűjteni. Az íveket a tervek szerint a dohánytörvény egyik előterjesztőjének, a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánosnak juttatják el. Ő volt az, aki a piac újraosztását a kis- és közepes vállalkozások, a tartós munkanélküliek és a fogyatékkal élők álláshoz juttatásával indokolta.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!