2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

F1: megoperálták a súlyos balesetet szenvedett Bianchit

2014. október 5., vasárnap 19:46, frissítve: hétfő 10:22

Eszméletlen állapotban szállították kórházba Jules Bianchit, a Marussia Forma–1-es istállójának pilótáját. A versenyző, akit azóta meg is operáltak, a Japán Nagydíjon kicsúszott a pályáról és egy traktorral ütközött. A futamot azonnal leintették, Lewis Hamilton győzött.

A heves esőzések miatt a biztonsági autó mögül rajtolt el a Japán Nagydíj mezőnye Szuzukában. A versenyzők mindössze két kört tettek meg a pályán, amikor a rendezők piros zászlóval félbeszakították a futamot.

A mezőny a boxutcából rajtolt újra és egészen a 10. körig a biztonsági autó mögött köröztek a pilóták. Az élen Rosberg haladt, csapattársa, Hamilton előtt, de a brit a 28. körben előzni tudott. A 38. körben újra eleredt az eső, a teljesen felázott pályán pedig a 44. körben Sutil csapódott a falba. Ő még kiszállt az autóból, a Marussia pilótája, Jules Bianchi azonban ugyanott csúszott ki és nekiütközött a Sutil autóját kiemelni igyekvő traktornak. Az orvosi stáb azonnal a francia pilóta segítségére sietett, a versenyt pedig a 46. körben leintették. Hamilton győzött Rosberg és Vettel előtt.

Bianchit eszméletlen állapotban, egy rohamkocsival szállították kórházba, mert a mentőhelikopter nem szállhatott fel a rossz időjárási körülmények miatt. A francia versenyzőnél a CT-vizsgálat súlyos fejsérüléseket mutatott ki, azóta meg is operálták. Állapotáról a kórház csak későbbre ígért tájékoztatást, de francia sajtóhírek szerint az operáció után Bianchit nem kellett lélegeztetőgépre kapcsolni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!