2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Ezzel a javaslattal elhalaszthatnák a csőd veszélyét

2013. október 11., péntek 11:10, frissítve: szombat 20:27

Mégis megemelnék a republikánusok másfél hónapra az Egyesült Államok maximális hitelfelvételi keretét. Az amerikai részvénypiacok pluszban nyitottak a hír hatására. A republikánusok cserébe azt kérték, hogy egyeztessenek a költségvetésről. A demokratáknak és a republikánusoknak október 17-ig kell megállapodniuk a kérdésről, különben az Egyesült Államok államcsődöt jelent.

Egy floridai raktárból 47 kormányzati alkalmazott napi háromszori étkezést biztosít a helyi hajléktalanoknak. Az alapanyagokat nagyrészt a szövetségi kormánytól kapják, de a több mint egy hete tartó részleges leállás miatt rövidesen nem tudják teljesíteni a feladatukat. Ez a helyzet az ország többi szegénykonyháján is.

Közben tovább folytatódik az alkudozás az amerikai költségvetésről a szövetségi intézmények részleges bezárását jelentő helyzetről. Az elmúlt napok után komoly előrelépésnek tűnik, hogy a republikánusok és a demokraták tárgyalóasztalhoz ültek. Az alsóházban többséggel rendelkező republikánusok azt javasolták az elnöknek, hogy átmenetileg, hat hétre emeljék meg az adósságplafont. Ezért cserébe azt kérik, hogy a két párt egyeztessen a költségvetésről. Azt nem tudni, hogy a republikánusok hajlandóak-e feladni azt, hogy meggátolják az elnök egészségügyi reformjának finanszírozását. A republikánusok szerint a demokrata Barack Obama nem mondott se igent, se nemet a felvetett javaslatra. A piac szerint egy ilyen alku csak a csőd veszélyét halasztaná el november közepéig, miközben továbbra is megmaradna a szövetségi kormány részleges leállása.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint egyébként az amerikaiak több mint a fele a republikánusokat hibáztatja az amerikai szövetségi kormányzat részleges leállásáért, Barack Obamát csak 31 százalék tartja ezért felelősnek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!