2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Ezt hozza a szerda

2013. április 2., kedd 20:33, frissítve: szerda 08:22

A zalai folyókon már megkezdődött az apadás, de a Tisza mellékfolyóin tovább emelkedik a vízszint. Szerdán újabb eső és havazás jön.

Tovább emelkedhet a folyók vízszintje és a belvízzel elöntött területek nagysága a várható esőzések miatt. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság legfrissebb jelentése szerint az országban jelenleg több mint 2000 kilométer töltésen van árvízvédelmi készültség. A Zagyva, a Hortobágy-Berettyó felső szakaszán, a Fekete- és a Kettős-Körösön rendelték el a legmagasabb, harmadfokú készültséget, a többi folyó vízszintje csökkent az elmúlt órákban.


Visszamehettek otthonaikba azok az emberek, akiket hétfőn költöztettek ki a Zala megyei Lovásziban. 35-40 főnek kellett elhagynia otthonát az áradás miatt. A térségben már apadnak a vízfolyások, a Kerka magas vízállása miatt azonban egy hidat le kellett zárni Bárszentmihályfa és Lentikápolna között. A várható csapadék miatt a napokban újabb árhullámokra számítanak a szakemberek.

Fagy és hótorlaszok

A következő napokban sem várható javulás az időjárásban. Szerdára már hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki több megyére a talaj menti fagy, a havazás, hófúvás és az eső miatt. Az ország északi és nyugati felén 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat. Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megyékben azonban az eső és a fagy mellett a szél hótorlaszokat is emelhet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!