2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Ezért nem lehet kihallgatni a bostoni merénylőt

2013. április 21., vasárnap 08:00, frissítve: vasárnap 17:23

Nem volt társuk a bostoni merénylőknek az amerikai rendőrség szerint. A testvérpár idősebb tagját agyonlőtték, őt korábban kihallgatta az FBI, de nem tartotta veszélyesnek. Öccsét tűzharc után fogták el.

Egyelőre nem lehet kihallgatni a bostoni merénylőt. Nem megerősített hírek szerint öngyilkos akart lenni a bostoni terrortámadás életben maradt elkövetője. Állítólag a nyakán lévő sebet magának okozta a 19 éves csecsen fiatalember, miután a rendőrök felfedezték búvóhelyét. Az egyenruhások a lábán lőtték meg, állapota kritikus, de stabil, kihallgatni egyelőre nem lehet. Azt egyelőre nem tudni, hogy képes lesz-e majd beszélni, ha felépül.

Fegyveres őrizet alatt tartják a kórházban a bostoni terrortámadás életben maradt gyanúsítottját. A hatóságok jogainak ismertetése és ügyvédfogadás nélkül, ahogy állapota megengedi, kihallgatják a merénylőt. Jogvédő szervezetek tiltakoztak, és törvénytelennek nevezték ezt az eljárást. A vádhatóság azonban nem bűnözőként, hanem ellenséges fegyveresként kezeli a vizsgálat során.


A 19 éves, csecsen származású fiatalembert helyi idő szerint péntek este fogták el a kommandósok Bostonban. A gyanú szerint Dzsohar Carnajev bátyjával közösen tervelte ki és hajtotta végre a három halálos áldozatot követelő bombamerényletet hétfőn, a bostoni maratonon, majd péntekre virradóra megöltek egy rendőrt Boston külvárosában. A testvérpár ellen hajtóvadászat indult, az idősebb gyanúsítottat pénteken lőtték le a rendőrök. Róla az FBI-nak voltak adatai, orosz kérésre hallgatta ki korábban a Szövetségi Nyomozó Iroda, de nem találtak arra bizonyítékot, hogy csecsen szélsőségesekkel tartotta a kapcsolatot. Tavaly fél évet töltött Oroszországban, ahol állítólag terrorista kiképzést kapott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!