2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 10:55

Ezekért fizetünk kevesebbet hétfőtől

2013. június 30., vasárnap 17:53, frissítve: hétfő 09:07

Több változás is életbe lép hétfőtől. Csökkennek a rezsiköltségek, olcsóbb lesz a támogatott lakáshitel és az unióban a telefonálás is. Dohányterméket csak trafikban lehet majd kapni, ha időben ki tudnak nyitni a nemzeti dohányboltok. Több fővárosi üzletben még ma is a berendezést szerelték.

A polcok méreteit ellenőrzik egy budapesti trafikban. Bár vasárnap délután még üres volt az üzlet, a tulajdonos szerint hétfőn kinyitnak. Ha kell, egész éjjel dolgoznak. „Amit vállaltunk a koncessziós szerződésben, az rendelkezésre fog állni, tehát a kellő mennyiségű dohánytermékünk, az itt lesz. A többi kiegészítő termék, amivel mi fogunk foglalkozni, ott azért voltak csúszások sajnos” – mondta egy dohánykoncesszió-nyertes.

Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílik, július 15-étől már csak ezekben lehet dohányárut kapni. A fővárosi trafikokat végigjárva olyan boltot is lehetett látni, ahol még nem biztos, hogy készen állnak a nyitásra. Nekik 15 napjuk van, különben elveszítik a koncessziót.


A rezsiköltségek is változnak: 10 százalékkal csökken a víz, valamint a szemétszállítás díja is, olcsóbb lesz a szennyvízszippantás és a palackos gáz. De a támogatott lakáshitelekhez is kedvezőbb feltételekkel lehet majd hozzájutni referenciaráták változása miatt. Szakértők az ingatlanpiac fellendülését várják. „Jó néhány évvel ezelőtt, amikor még az állami támogatásos hitelek voltak, akkor a mostani igénybe vevők körülbelül tízszerese vette igénybe az ilyenfajta támogatást. Remélem, hogy ez – ami most egy jelentősebb csökkentést jelent – megmozgatja a fantáziát, és érzékelhető változás lesz a piacon” – nyilatkozta a Magyar Ingatlanszövetség elnöke.

Olcsóbban lehet majd hozzájutni a online felületen megvásárolt vonatjegyekhez is, valamint csökkennek a telefonálás költségei az Európai Unión belül. A mobilinternetezésért a jelenlegi díjak egyharmadával kell majd kevesebbet fizetni július 1-jétől.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!