2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Van, ahol esik, máshol havazik

2015. január 24., szombat 13:40, frissítve: szombat 21:44

Megdőlt éjjel a fővárosban a melegrekord, Budapest-Lágymányoson 5 Celsius-foknál is melegebb volt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint azonban ma ismét lehűlés kezdődik.

Hét dunántúli és 2 északkeleti megyét erős széllökésekre és hófúvásra figyelmeztetnek első fokon. Az előrejelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Vas és Zala megyében 90 kilométer per órás széllökések lehetnek. Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megyében pedig gyenge havazásra lehet számítani, itt rövid időn belül 5 centiméter hó is hullhat. A friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője a Hír Televíziónak 12 órakor elmondta, az ország nagy részén esik az eső, a Dunától keletre pedig a hó. Három megyében – Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében – esik a hó. Az autópályák a havazásban érintett területeken is jól járhatók, az M1-es, illetve az M7-es autópályának a Győr-Moson-Sopron, illetve a Somogy megyei szakaszán találkozhatnak a közlekedők latyakosabb szakaszokkal, de alapvetően vizes, nedves a burkolat. A főúthálózaton szintén jobban tudnak haladni a közlekedők, de ott is Veszprém megyében a 82-as, 83-as, 84-es illetve 8-as főutakon még találkozhatnak téliesebb útviszonyokkal, hiszen több megyét érintően folyamatosan havazik, így a mérnökségek is folyamatosan dolgoznak a hóeltakarításon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!