2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Emberöléssel vádolják Oscar Pistoriust

2013. február 15., péntek 13:38, frissítve: szombat 12:16

Hivatalosan is emberöléssel vádolják Oscar Pistorius dél-afrikai paralimpiai bajnokot. A 26 éves dél-afrikai sportoló a gyanú szerint lelőtte barátnőjét. A rendőrség péntek hajnalban vette őrizetbe. Pistorius azzal védekezik, hogy betörőnek nézte barátnőjét. A rendőrség ezt cáfolta, hozzátéve, a sportoló háza többször is veszekedéstől volt hangos.

A nők elleni erőszak megfékezéséért tüntettek a Valentin-nap alkalmából Dél-Afrikában. A demonstrációnak szomorú aktualitást adott, hogy éppen aznap reggel találták holtan Oscar Pistorius barátnőjét. A gyilkosság elkövetésével a hatszoros paralimpiai bajnokot vádolják. A sportoló azzal védekezik, hogy azért lőtt a nőre, mert betörőnek nézte. Bár ezt a rendőrség cáfolta, a lakosság egy része hinni akar a paralimpiai bajnok ártatlanságában.


Pistoriust pénteken hivatalosan is emberöléssel vádolta meg a pretoriai bíróság. Az ügyészség bejelentése szerint a vád hamarosan előre megfontolt gyilkosságra módosulhat. A vád felolvasásakor a sportoló zokogásban tört ki. A meghallgatásról kiszivárgott rendőrségi jelentés alapján a férfi a fürdőszobaajtón keresztül lőtt az a mögött elrejtőző barátnőjére, akit négy lövedék talált el. Pistorius a február 19-i következő meghallgatásig rendőrségi őrizetben marad.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!