2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Elsüllyedt egy iskolásokat szállító komp

2014. április 16., szerda 10:21, frissítve: szerda 18:29

Iskolásokat szállító komphajó süllyedt el Dél-Korea nyugati partjainál, több mint 290 embert még mindig keresnek. A mentési munkálatok még tartanak, eddig két halottat találtak. A komphajó egy, a Koreai-félszigettől délre fekvő szigetre tartott, amikor léket kapott. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, a kimentett utasok ütközésről számoltak be.

Helikopterrel mentették az utasokat a süllyedő kompról. A hajó helyi idő szerint reggel 9-kor indult Incson kikötőjéből a Koreai-félszigettől délre fekvő Csedzsu-szigetre, fedélzetén összesen 477 emberrel és 150 kocsival. A hajón egy 338 fős középiskolás diákcsoport is utazott, iskolai kiránduláson vettek részt. A komp nekiütközött valaminek, oldalára fordult és süllyedni kezdett. A beszámolók szerint a víz olyan gyorsan ömlött a hajótestbe, hogy sokan a hajón rekedtek.

Az incsoni kikötőben a gyerekek szülei várják a híreket. „Nem tudom leírni, hogy mit érzek, nagyon ideges vagyok. Még a különlegesen képzett katonáknak is nehéz ilyenkor, mit érezhetnek a gyerekeink? Biztosan elhagyatva érzik magukat, ez a tudat a szülőknek is nagyon rossz” – nyilatkozta egy eltűnt gyerek édesapja.

A kutatás nagy erőkkel folyik, 34 hajó és 16 helikopter, valamint több búvár dolgozik a helyszínen. Park Geun-hye dél-koreai elnök utasította a hadsereget és a parti őrséget, hogy minden eszközzel vegyenek részt a mentésben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!