2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Elsőéves gólya vérengzett egy főiskolai kávézóban

2014. október 25., szombat 07:20, frissítve: hétfő 09:58

Az ebédlőben lőtt le egy diáklányt egy tinédzser egy amerikai középiskolában. További négy társát megsebesítette, majd öngyilkos lett. A rendőrök egyelőre nem közölték az elkövető indítékát, de társai azt mondták: nemrég szakított vele a barátnője, a fiatal ezután vált agresszívvá.

A Seattle környéki középiskolában az egyik diák rendezett vérfürdőt: az ebédlőben odalépett egy asztalhoz, előhúzta fegyverét, majd lelőtte az asztalnál ülő lányokat és fiúkat.

„Hallottam a fegyvert, megfordultam, és láttam, ahogy mindenkire tüzel. Mindenhol vér volt, és más lányok arca is véres lett” – emlékezett vissza az egyik diák.

Egyesek szerint a lövöldözést veszekedés előzte meg. „Láttam, hogy vitatkoznak, aztán valaki…” – mondta sírva az egyik szemtanú, de már nem tudta befejezni a mondatot.

Az egyik lány meghalt, négy diákot kórházba szállítottak. A sérültek között van a tettes két unokatestvére is. A lövöldöző végül önmagával is végzett.

A gyilkos diák közkedvelt volt társai között, játszott az iskolai focicsapatban, sőt nemrég az iskolabál királyává választották. Egy barátja szerint azonban agresszív volt az elmúlt napokban, a barátnője nemrég szakított vele.

A helyi közösséget sokkolták a történtek. „Sok időbe telik majd a közösségünknek, amíg felgyógyulunk ebből, de most azonnal elkezdünk dolgozni rajta. És szívesen fogadunk minden segítséget” – nyilatkozta Jon Nehring, Marysville polgármestere.

Az Egyesült Államokban rendszeresek az iskolai vérengzések – a tettesek általában magányos diákok, akik nem tudnak beilleszkedni a közösségbe. Emellett a szerelmi bánatból fakadó agresszió is vezetett már hasonló tragédiához – az első hírek szerint most is ez áll a háttérben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!