2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Elpusztították Gáza második legmagasabb épületét

2014. augusztus 26., kedd 10:09, frissítve: kedd 21:46

Gázaváros második legmagasabb lakó- és irodaépületét is lerombolta az izraeli hadsereg. A támadásban két palesztin meghalt, további 20 megsebesült. Az épületben nem tartózkodott senki, mert Izrael előtte figyelmeztette a lakókat és a dolgozókat. Az ENSZ gyermekalapjának közlése szerint eddig csaknem ötszáz palesztin gyermek halt meg a zsidó állam hadjáratában. A legfiatalabb áldozat alig tíznapos volt.

Hatalmas robbanás világította meg az eget Gázaváros felett az éjjel. Az izraeli légierő ezúttal a település második legmagasabb lakó- és irodaépületét rombolta le. Két palesztin meghalt, legalább húsz megsebesült. 70 család lakott a 13 emeletes épületben, amely a légicsapás hatására oldalára dőlt. Az épületben nem tartózkodott senki, mert Izrael előtte figyelmeztette a lakókat és a dolgozókat.

Az izraeli hadsereg támadta az egyiptomi és a Gázai övezet közötti rafahi határátkelőt is, és egy segélyszervezet épületét is lerombolta. „Az izraeli hadsereg felhívta a testvéremet, és azt mondták, hogy ürítsék ki a házat, és szóljon a szomszédoknak is. Kevesebb mint fél óra múlva kilőttek egy figyelmeztető rakétát, tíz perc múlva pedig egy másikat. Délután pedig az F-16-osok lerombolták az egész házat és a segélyszervezetet” – mondta egy palesztin férfi.

A harcok kiújulása, augusztus 19-e óta már több mint 112 palesztin áldozatot követeltek az izraeli légicsapások, a hadművelet kezdete, július 8-a óta pedig több mint 2100 palesztin halt meg, többségük civil.

Eközben a Hamász is folytatta rakétatámadásait Izrael ellen: Askelonban találat ért egy házat, több ember megsebesült. A radikális palesztin szervezet támadásai miatt többen inkább biztonságosabb helyre távoznak: így tettek például a határ menti Saad lakói is. „Néhány napra Jeruzsálembe megyünk, hogy nyugalmunk legyen. De nem akarunk elmenekülni innen. Ez a mi házunk, és reméljük, hogy hamarosan béke lesz, de most pihennünk kell egy kicsit. Nekünk, és a gyerekeinknek” – mondta egy helyi lakos.

A Hamász rakétái eddig három izraeli civil életét oltották ki. Emellett 64 izraeli katona esett el a harcokban.

Eközben az ENSZ gyermekalapja közölte: az izraeli hadjáratban már csaknem ötszáz palesztin gyerek veszítette életét. Több ezren megsebesültek, mintegy 300 ezer gyermeknek pedig pszichológiai kezelésre lenne szüksége a bombázások miatti trauma kezelésére.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!