2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Először Szuperkupa-győztes a Győr

2013. július 14., vasárnap 07:03, frissítve: vasárnap 19:36

Története első Szuperkupa-győzelmét aratta a Győr labdarúgócsapata. A Puskás Ferenc Stadionban rendezett mérkőzésen a magyar bajnok 3–0-ra nyert a kupagyőztes Debrecen ellen.

A szezon első magyar tétmeccsén a Szuperkupáért szállt harcba a bajnok Győr és a kupagyőztes Debrecen a Puskás Ferenc Stadionban. Az ETO egy debreceni védelmi megingásnak köszönhetően szerezte meg a vezetést a 32. percben: Nikola Trajkovics közelről talált a hálóba. Nem sokkal a félidő vége előtt megduplázta előnyét a Győr: egy szép támadás végén Koltai Tamás passzolt közelről a kapuba.

A második félidőben hiába próbálkozott a Loki, a győriek akarata érvényesült. A hajrában a debreceni kapus hatalmas hibáját kihasználva Kalmár Zsolt beállította a 3–0-s végeredményt. „Sok hibát elkövettünk úgy védekezésben, mint támadásban. Kicsit lassan szőttük hátulról a megszerzett labda után a támadásainkat, és kevés labdát szereztünk középen. Főleg ebben voltak a hibák, mint ahogy mondtam a mérkőzés előtt, hogy van néhány új játékos, pont a tengelyben, és voltak még meg nem értések, hogy úgy mondjam, ráadásul még rúgattunk magunknak is gólokat, úgyhogy ennek köszönhető, hogy vereséget szenvedtünk” – értékelte a látottakat Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője.


A Győr győzelmével története során először hódította el a Szuperkupát. „20-25 percig pariban volt a két csapat, utána átvettük az irányítást, nagyjából a mi akaratunk érvényesült, rá tudtuk erőltetni a Debrecenre a mi játékunkat. Gyönyörű gólokat is rúgtunk, a második szerintem parádés volt, utána is voltak olyan lehetőségeink, amikből gólt tudtunk volna szerezni. Nagyon örülök neki, hogy olyan trófeát tudtunk begyűjteni a Győri ETO számára, amivel még nem rendelkezett a klub” – mondta Pintér Attila, a győri csapat vezetőedzője.

A trófea mellé ötmillió forintos pénzjutalom is járt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!