2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

2:2-es döntetlen - Rendőri intézkedés a meccs után

2013. március 22., péntek 23:50, frissítve: szombat 00:17

Az utolsó percben kiegyenlített Románia a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőn. 2-2 lett a végeredményt. A meccs előtt négy embert állítottak elő. Kettőnél pirotechnikai eszköz volt, egyiküknél bicska, a negyediket garázdaság miatt fogták el.

A Hír Televízió információi szerint négy embert állítottak elő a Magyarország–Románia labdarúgó-világbajnoki selejtező előtt. Kettőnél pirotechnikai eszköz volt, egyiküknél bicska, a negyediket garázdaság miatt fogták el. Az Ötvenhatosok terére az MLSZ szervezett közös meccsnézést a szurkolóknak, ahol kisgyerekesektől idősekig sokan kilátogattak. Egy család például Kanadából érkezett, hogy a magyaroknak szurkoljon.

A Puskás Ferenc Stadion Dózsa György úti bejáratánál az ultrák figyelik a találkozót. A Hír Televízió helyszíni tudósítója elmondása szerint 8-10 ezren is lehetnek a drukkerek. Ők hangos skandálással bátorítják a magyarokat.

A félidőben is lelkesen skandáltak a szurkolók. Az Ultra által szervezett meccsnézésre Lengyelországból is érkeztek, ők is a magyaroknak drukkolnak. A kivetítő előtt magyar, székely és árpádsávos zászlókat lengetnek. Újabb embert állítottak elő a rendőrök a szurkolók közül – ezúttal az Ötvenhatosok teréről – garázdaság miatt, értesült a Hír TV.

Az utolsó percben kiegyenlített Románia a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőn. 2-2 lett a végeredményt. A szurkolók csalódottan indultak haza, hiszen az utolsó percig a mieink kezében volt a győzelem - mondták a szurkolók.

Rendőri intézkedés

A meccs után a szurkolók 80-90 százaléka elindult haza. Két drukker azonban egymásnak esett, erre 20-30 rendőr ment oda a vitázókhoz. A többi szurkolók, mintegy 50-en üvegekkel dobálni kezdték a rendőröket. Erre válaszul a rendőrök könnygézt vetettek be, majd elkezdték őket két irányba kiszorítani. Az egyik csapatot a Puskás Ferenc Stadion irányába, míg a másikat a Keleti pályaudvar irányába. Az egyik szervező megafonon azt próbálja kérni, hogy a rendőrsorfal között rekedt 30-40 szurkolót engedjék el a Keleti pályaudvar felé. Megindultak a rendőrök a szurkolók irányába, néhányukat a földre fektették. Néhány perccel később egy kisebb rést alakítottak ki, amelyen azok a drukkerek elindulhatnak haza, akik szeretnének. Azonban vannak olyanok, akik továbbra is a helyszínen maradtak és különböző tárgyakkal dobálják a rendőröket. Az első vonalban 80-100 rendőr áll, míg mögöttük legalább ennyien. Kamerás rendőrautó is érkezett a helyszínre. A román nagykövetség körbe van kordonozva. Minden egyes kereszteződésben rendőr áll, és nem engedik az autósokat abba az irányba.


Több száz rendőr érkezett meg a Keleti pályaudvar felől a Syma csarnok elé. A benzinkút területén egy férfi annyira rosszul lett a könnygáztól, hogy a mentőt várják a helyszínre. A Hír Televízió értesülése szerint nincs magánál a férfi.

23 óra körül már csitultak a kedélyek. A Syma csarnok előtti terület szinte teljesen kiürült, csupán egy férfit álltak körül a rendőrök, aki erősen ittas állapotban volt. A Hír Televízió helyszíni tudósítójának elmondása szerint azt követelte, lőjék le, majd a földre vetette magát. Hozzá mentőt hívtak. Egy rendőr is megsérült. Ő az akció közben elesett és eltörte a lábát. Több szurkoló is megsérült. Némelyeknek feldagadt az arcuk, vagy a szájuk.

Büntetés miatt volt zárt körű

A mérkőzést azért játsszák zárt kapuk mögött, mert a FIFA ezt a büntetést szabta ki a magyar válogatott Izrael elleni barátságos meccsén történt antiszemita megnyilvánulások miatt. A rendőrségnél fokozott készültséget rendeltek el.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!