2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Élő adásban búcsúztak egymástól a közszolgálati tévé műsorvezetői

2013. június 12., szerda 10:50, frissítve: szerda 20:26

Leállította a görög közszolgálati tévé és rádió adását az athéni kormány. Arra hivatkoznak, hogy az adók nem működnek költséghatékonyan, ezért mind a 2500 alkalmazottat elbocsátják, és az újraszervezést követően néhány száz emberrel indulnak újra. Az athéni tévészékháznál több ezren tüntettek, a görög újságírók szövetsége pedig kétnapos sztrájkot hirdetett.

Élő adásban búcsúztak egymástól a görög közszolgálati tévé műsorvezetői. Aztán a kedd esti politikai beszélgetés után egyszer csak vége lett az adásnak. A közszolgálati tévé székháza előtt ekkor már több ezren tüntettek. A közrádió adása már korábban leállt. A kormányszóvivő néhány órával korábban jelentette be, hogy beszüntetik az adást és mindenkinek felmondanak. „Az életünket adtuk, hogy jó műsort csináljunk. Sokan november óta nem kaptak fizetést, mégis keményen dolgoztak, most pedig egyszerűen kirúgják őket” – mondja egy nő, aki 13 éve dolgozik az adónál.


A közszolgálati csoporthoz 3 tévé és 4 rádió tartozik. A kormány azt ígéri, hogy az átszervezés után kevesebb csatornával és néhány száz alkalmazottal újrakezdik a sugárzást. „A közszolgálati adók működése botrányosan pazarló. Mindenki tudja ezt, de senki se mert hozzányúlni. Ennek mi véget vetünk, leállítjuk az adást. A munkatársakat kompenzálni fogjuk, és aki gondolja, jelentkezhet majd az újrainduló céghez” – mondta a kormányszóvivő.

A görög kormány a nemzetközi hitelért cserébe vállalta, hogy idén 15 ezer közalkalmazottat bocsátanak el.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!