2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Ellenzéki riválisait is kérdőre vonja Falus Ferenc

,

2014. szeptember 26., péntek 18:03, frissítve: hétfő 11:30

Egymást támadják Tarlós István baloldali kihívói. A liberálisok főpolgármester-jelöltje kemény véleményt fogalmazott meg politikai vetélytársáról, a volt tiszti főorvosról. Bodnár Zoltán komolytalannak és inkompetensnek nevezte Falus Ferencet. A baloldali kis pártok főpolgármester-jelöltje viszont arra kíváncsi, miből finanszírozza kampányát liberális kihívója.

A szocialisták 2002-es főpolgármester-jelöltjével, Gy. Németh Erzsébettel közösen nevezte Tarlós István ötödik bűnének a 3-as metró jelenlegi állapotát Falus Ferenc. Gy. Németh időközben a DK tagja lett, októberben a XVII. kerületben indul. A politikus szerint a jelenlegi városvezetés semmit sem tett a BKV-ért. A Hír TV riporterének felvetését, hogy 2010 óta harmincmilliárd forinttal csökkent a BKV adóssága, Gy. Németh tévedésnek nevezte. „Természetesen a BKV adósságából nem faragtak le harmincmilliárd forintot, javaslom, hogy nézzen utána annak, hogy ma a BKV-nak mennyi adóssága van” – mondta Gy. Németh Erzsébet.

Utánanéztünk. A 2010-ben még nyolcvanmilliárd forintos adósság az év végére ötven körülire csökkent, a közlekedési cég pedig ebben a ciklusban egyetlen forint új hitelt sem vett fel. Gy. Némethnél is nagyobbat tévedett azonban Falus Ferenc, a BKV új autóbuszainak számáról. „Szeretném, ha tudná, hogy százötven buszt cseréltek ki, meg plusz hetvenötöt. Tehát kétszázhuszonöt busz van. Ha megnézi az 5-ös busz vonalát, ahogy a mai nap jártak, nem az új buszok járnak ott, hanem a régi buszok. Nincs az összes busz kicserélve. Jó, ha az egynegyede a buszoknak kicserélődött” – vélekedett Falus Ferenc.

A Városháza tájékoztatása szerint azonban 2010 óta több mint ötszáz autóbuszt cseréltek ki, ebből több mint háromszázharminc teljesen új. A közeljövőben pedig újabb százötven új busz áll majd forgalomba. Falus Ferenc feje azonban nem csak tájékozatlansága miatt főhet. A liberálisok jelöltje ugyanis pénteken már Falus Ferenc alkalmatlanságáról és öt főbűnéről beszélt. „Azt hallom, hogy Bodnár Zoltán most valami hasonló sajtótájékoztatót kíván tartani. Én először azt gondolom, hogy neki mélyen a saját zsebébe kéne nézni, hogy milyen pénzből folytatja azt a kampányt, ami most Budapest útjain látható” – mondta Falus Ferenc.

Bodnár Zoltán szerint Falus Ferenc több hibát is elkövetett kampánya során. „Budapest feladása az ötödik bűn, és talán ez a főbűn az öt közül. Az MSZP, az Együtt–PM és a DK eleve nem törekedtek a megegyezésre, a teljes körű összefogásra. Olyan jelöltet indítottak, aki sem a zöld, sem a liberális budapesti választópolgárokat nem képes megszólítani” – fogalmazott Bodnár Zoltán.


A volt tiszti főorvos vádjaira a liberális jelölt azt mondta: harmincmilliós kampányát hitelből és a párt költségvetési támogatásaiból finanszírozza.

A baloldali jelöltek egymással való vitái még Tarlós Istvánt is meglepték. „Én egy picit zavarban vagyok, hogy most ki is a baloldal jelöltje. Egyrészt vannak öten, másrészt Horváth Csaba minden megszólalása alkalmával kétségbe vonja az Együtt–PM jelöltjének legitimitását” – nyilatkozta a főpolgármester.

Falus Ferenc vádjaira a főpolgármester nem kívánt reagálni; Tarlós István azt mondta: mindenkinek joga van a maga módján küzdeni, a választók pedig majd megítélik azt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!