2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Ellenőrzik az alkohol és dohány értékesítését a Formula 1-en

,

2013. július 24., szerda 12:41, frissítve: kedd 12:48

Fiatalkorúak bevonásával ellenőrzi a hétvégi Formula 1-es nagydíjon az alkohol- és dohánytermék értékesítésére vonatkozó rendelkezések betartását a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség.

Tarnai Richárd kormánymegbízott szerint súlyos büntetésre számíthat az a kereskedő, aki fiataloknak ad el dohányt vagy alkoholt. Ellenőrzik a taxisok számlaadását, az ételek minőségét és a mérlegeket is a Hungaroring környékén. „A legfontosabb terület a fiatalkorúak alkohollal és dohánytermékkel való kiszolgálása lesz, de vannak örökzöld témák, ezeket is kiemelten figyeljük, például a taxiközlekedés, a számlák ellenőrzése, hogy valóban hitelesített gépek mérik-e a költségeket, a mérlegek hitelesítése rendben van-e” – hangsúlyozta Tarnai.

Forgalmirend-változások

Forgalmirend-változásokra kell számítani a hétvégén. Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. több útvonalat is kijelölt azoknak, akik szeretnének kijutni a mogyoródi pályára. A cég kommunikációs vezetője a Hír TV-nek azt mondta, a versenyre igyekvők figyeljenek arra, hogy az autópálya fizetős, az autópálya-matricákat pedig elővételben is meg lehet vásárolni.

„A Hungaroring alapvetően az M3-as autópályán érhető el. Itt arra kell majd figyelni, hogy a műszaki leállósáv le lesz zárva, mert külön forgalmi sávot kellett kialakítani a vipvendégek részére. Ettől függetlenül a forgalom két sávon zavartalanul fog haladni. Emellett a Budapest irányából közlekedők az M31-es autópálya felől is megközelíthetik a Hungaroringet: az M31-es autópálya után rá kell hajtaniuk az M3-as autópályára, itt fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az M3-as autópályának ez a szakasza is díjfizetős” – mondta az Állami Autópálya Kezelő Zrt. vezető kommunikációs szakértője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!