2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Elítélttel kampányolt Gyurcsány

2014. március 11., kedd 20:20, frissítve: szerda 09:45

Elítélt DK-aktivistával fórumozott Berettyóújfalun Gyurcsány Ferenc. Az uniós pályázati pénzekkel üzérkedő Vitányi Ferencet a szerb károsult szerint vezető szocialista politikusok is támogatták.

Elítélt DK-aktivistával fórumozott Berettyóújfalun Gyurcsány Ferenc. A pártelnök februárban kampányolt azzal a Vitányi Ferenccel, akit két éve befolyással való üzérkedés miatt jogerősen elítéltek. Egy magyar származású szerb férfit károsított meg, aki azt állította: Vitányit Göncz Kinga, Kovács László és Gyurcsány Ferenc támogatta a kétezres évek közepén. A férfi berettyóújfalui lakásában készült egyébként az a felvétel is, amelyen bejárónője beszél a tőle megvont foglalkoztatást helyettesítő támogatásról. A nő később már azt mondta: Gyurcsány Ferenc a hozzájárulása nélkül tette fel az internetre a videót.

A Fidesz szerint az eset kapcsán Gyurcsánynak bocsánatot kell kérni, mert egy a bajaihoz hasonló videót gyártott, melyben egy szintén nehéz sorsú embert vettek rá a hazugságra, önző politikai céljuk érdekében.

Nem szívesen beszélnek Vitányiékról az utcában élők. Úgy tudják, hogy nincsenek otthon. Gyurcsány Ferencet több utcabeli is látta annak idején. Vitányi Ferenc lakásában készült ugyanis az a videó, amelyben állította Vigh Anikó, hogy azért vonták meg tőle a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, mert részt vett egy berettyóújfalui gazdatüntetésen.


Később kiderült: Vígh Anikótól azért vonták meg a támogatást, mert nem jelent meg a kötelező regisztráción a munkaügyi kirendeltségen, de amikor a hiányzását megindokolta, visszakapta a jogosultságot. Vígh Anikó azt is elmondta, hogy nem járult hozzá, hogy Gyurcsány Ferenc felhasználja a vele készült interjút.

Vitányi Ferenc csak a botrány kirobbanása után tűnt el a nyilvánosság elől, február 21-én még részt vett Gyurcsány Ferenc mellett a Demokratikus Koalíció berettyóújfalui kampányrendezvényén. Előtte pedig 2012-ben került a híradásokba, amikor első fokon a Kecskeméti Törvényszék egy év börtönre ítélete két évre felfüggesztve befolyással való üzérkedés miatt.

A vádirat szerint egy szerbiai magyar állampolgárnak azt ígérte, hogy segít egy uniós pályázat elnyerésében. Magosi József azt mondta: húszezer eurót kért és kapott tőle Vitányi Ferenc a segítségéért, és hozzátette, Vitányit vezető szocialista politikusok támogatták. Elmondása szerint előkerült Kovács László, Göncz Kinga és Gyurcsány Ferenc neve is.

A pályázat nem sikerült, de a pénzt nem kapta vissza Vitányi Ferenctől Magosi József. Ezért most polgári peres eljárást indít ellene a Veszprémi Törvényszéken.

Videók
Néhány hónapon belül ez már a sokadik videóügy a balliberális oldalon. A bajai hamis videó ügye októberben robbant ki. Ebben a Fideszt vádolták csalással, de később kiderült, hogy az ügy szálai az MSZP székházába vezetnek, úgyhogy le is váltották a szocialisták sajtófőnökét és az álvideót először közlő Hvg.hu főszerkesztőjét.
A kislétai videót pedig novemberben hozta nyilvánosságra az Együtt–PM. A megrendezett felvételen egy férfi azt mondja, hogy a fideszes polgármester 5000 forintot ajánlott a közmunkásoknak, ha elmennek a Bajnai Gordon-ellenes demonstrációra. Kevéssel ezután ugyanez a férfi a köztelevíziónak azt nyilatkozta, hogy megrendezett beszélgetést vettek fel vele, amelyért tízezer forintot kapott Bajnai aktivistáitól. Mindkét videó ügyében rendőrségi nyomozás indult.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!