2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Elismerte a gondatlanságot a mozdonyvezető

,

2013. július 29., hétfő 20:00, frissítve: kedd 11:06

Sajtóértesülések szerint elismerte a gondatlanságot az a spanyol mozdonyvezető, akit a múlt heti vonatszerencsétlenség okozásával vádolnak. A férfit vasárnap este a szerencsétlenség helyszínén, Santiago de Compostelában hallgatta ki a vizsgálóbíró. A szerencsétlenség áldozatainak száma a hétvégén 79-re nőtt, 22 sérült állapota továbbra is válságos.

„Mindannyiuk emlékére” ˜– hirdeti a virágcsokor alá helyezett felirat Santiago de Compostelában. A spanyol városban helyiek és zarándokok emlékeznek a múlt heti vonatbaleset áldozataira. A városban ma misét tartanak az áldozatok tiszteletére, akik száma a hétvégén 79-re nőtt. Hetven embert kórházban ápolnak, közülük 22-nek az állapota továbbra is válságos.

Időközben a szerencsétlenség helyszínén kihallgatták a mozdonyvezetőt, aki sajtóhírek szerint elismerte, hogy gondatlanul cselekedett. A mozdonyvezetőt a kihallgatás után feltételesen szabadlábra helyezték, miután a bíróság szerint nem áll fenn a menekülés veszélye.


A szerencsétlenség túlélői továbbra is a történtek hatása alatt vannak, és csak nehezen tudják feldolgozni. „Fizikai problémáim nincsenek, csak lelkiek. A fiaim nehezen tudnak aludni, és nem akarnak egyedül lenni. A kisbabánk nem viseli el a hangos zajokat, ha valaki hangosan beszél, kétségbeesetten sírni kezd, és nehéz megvigasztalni. És a feleségemet is megviselték a történtek” – meséli ez a férfi, aki családjával együtt túlélte a katasztrófát. 60 ezer euró kártérítést kapnak a vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak családjai a biztosítótól, a sérültek 1500 és 70 000 euró közötti összegre számíthatnak a vasúttársaság kötelező utasbiztosítása alapján. A 79 áldozat többsége spanyol.

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb európai vonatszerencsétlenséget az okozta, hogy a vonat túl későn fékezett a rendkívül éles kanyarban, valamint a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!