2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Életveszélyessé vált a közúti közlekedés

2013. december 15., vasárnap 12:20, frissítve: hétfő 13:03

Életveszélyessé vált a közlekedés a közutakon az Egyesült Államok középső-keleti részén a havazás miatt. A légiközlekedés több helyen megbénult. Több mint 110 millió embert érint az ítéletidő.

Missouri államban 24 órában tisztítják az utakat a munkagépek. „Egész éjjel kint lesznek, és takarítják az utakat. Ez egy hétvége, így szerencsére nem lesznek ingázók az utakon. Reméljük, hogy mindenki otthon marad, biztonságban” – nyilatkozta Jeff Paul katasztrófavédelmi igazgató.

Indianában egymást érték a balesetek az elmúlt napokban. Az érintett középnyugati államokban a rendőrség felszólította a lakosságot, hogy csak szükség esetén induljanak útnak, mert a közutak, autópályák a lefagyott csapadék miatt életveszélyessé váltak. Megbénult a légi közlekedés is, több mint ezer belföldi repülőjáratot töröltek.

Javulásra továbbra sem lehet számítani: eddig 20 centiméter hó esett, de a meteorológusok szerint a következő 24 órában folyamatos lesz a havazás. A térségben több mint 110 millió embert érint az ítéletidő, az áramszolgáltatók pedig már felkészültek az esetleges áramkimaradásokra is. A vihar az ország északkeleti része felé tart, a délebbre fekvő államokban hó helyett heves esőzés kíséri.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!