2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Életveszély a Normafánál: ne induljanak el!

2014. december 1., hétfő 18:14, frissítve: hétfő 20:57

Út fölé lógó jéggel borított fák nehezítik a közlekedést a XII. kerületben található Normafánál – számolt be róla a Hír Televízió tudósítója hétfőn délután. A hatóságok tervei szerint nemsokára megindulhat a forgalom a környéken, rendőrök vezetik fel az autósokat. Pokorni Zoltán polgármester a lakosokat óvatosságra intette. Hétfőn 13 megyére és a fővárosra adott ki elsőfokú figyelmeztetést az országos meteorológiai szolgálat.

A XII. kerületben az Eötvös úti fogaskerekű-állomás jelenti azt a határvonalat, ahonnan a rendőrség már visszafordítja a gépjárműveket. Az autók mellett a BKV járatai sem közlekedhetnek tovább. Mint Varga Ferenc budai katasztrófavédelmi igazgató a Hír Televíziónak elmondta, erre azért van szükség, mert jelenleg is több száz kilós, jégréteggel borított fák lógnak az úttesttől pár méterre.

Arról is tájékoztatott, a Fővárosi Katasztrófavédelem a XII. kerületi önkormányzattal és a helyi szervekkel együttműködve dolgozik a helyzet megoldásán, így azon, hogy az érintett terület intézményeiben ragadt emberek hazajussanak. Kitért arra is, két óvodában van szükség segítségre. Varga hangsúlyozta, ezeken a területeken csak a tűzoltók jelenlétében lehet tartózkodni, két óvodából egy autóbusz szállítja otthonaikba a gyerekeket.

A feladatokról szólva elmondta, megnézik azokat az útvonalakat, amiket jelenleg a tűzoltók biztosítanak, majd ezt követően rendőri felvezetéssel indítanak el egy konvojt. A Hír Televízió kérdésére, miszerint a Központi Fizikai Kutató Intézet munkatársai el tudták-e hagyni a munkahelyüket, igennel felelt.

Ne induljanak el

Televíziónknak nyilatkozott továbbá a XII. kerület polgármestere, Pokorni Zoltán is, aki nem tanácsolja a helyi lakosoknak, hogy kedden reggel útnak induljanak. Felhívta továbbá a szülők figyelmét arra, hogy az érintett – Őzike és Normafa – óvodákba ne vigyék be a gyerekeket.

Áram nélkül

Csaknem ezer háztartás maradt áram nélkül az ítéletidőben Pilisszentkereszt, Szentendre, Veresegyháza és Gödöllő térségében. A szolgáltatás az ónos eső okozta fakidőlések, vezetékszakadások miatt több helyen még mindig nem állt helyre. Az ELMŰ–ÉMÁSZ szakemberei a katasztrófavédelem lánctalpasaival tudják csak megközelíteni a vezetékeket. A Pest megyei katasztrófavédelem a társszervekkel közösen operatív törzset állított fel, hogy mielőbb megoldják a Dobogókő térségében a lefagyások miatt kialakult kritikus helyzetet.

Korábban az ónos eső, illetve eső miatt 13 megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!