2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Éjszakai tragédia: 32 halott

,

2013. augusztus 17., szombat 16:10, frissítve: vasárnap 14:07

Teherhajóval ütközött és elsüllyedt egy komp a Fülöp-szigetek középső részén fekvő Cebu-sziget közelében. 32-en meghaltak, mintegy 170 ember eltűnt, 629-et viszont sikerült élve kimenteni a tengerből. A baleset helyi idő szerint éjszaka történt, több utas már aludt.

Egy csecsemőt is sikerült kimenteni a süllyedő kompról, a mentősök azonnal kórházba indulnak vele. A mentőalakulatok már csak holttestek után kutatnak Cebu sziget közelében, ahol a mintegy kilencszáz embert szállító komp teherhajónak ütközött és elsüllyedt. A teherszállító hajó orrán két hatalmas lyuk tátong, jóval a vízszint felett. A szerencsétlenség este kilenc órakor történt.

„Minden nagyon gyorsan történt. Éppen az utasokat szórakoztató zenekart hallgattuk, amikor hatalmas csattanást történt. A következő pillanatban az énekes repült felém. Azonnal a feleségemért és a lányomért szaladtam, akik már majdnem aludtak, de így megmenekültek. Ha nem mentem volna el értük, akkor lehet, hogy meghalnak” – mondta egy túlélő.


A komphajó néhány perccel a szerencsétlenség előtt útvonal módosítást kért, de egyelőre nem világos, hogy ebbe a teherhajóról kapott-e jóváhagyást. Mindkét hajó kapitánya túlélte a szerencsétlenséget, de egyelőre még nem hallgatták ki őket. A teherhajó annak a hajótársaságnak a tulajdona, amelynek az egyik kompja 1987 decemberében egy tartályhajónak ütközött. Az volt eddig a világ legtöbb áldozatot követelő vízibalesete, amelyben 4375 utas és a tartályhajó 13 tagú legénysége közül 11 ember életét vesztette.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!