2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Éjszaka is harcoltak a hömpölygő pusztítóval

2013. április 6., szombat 12:30, frissítve: szombat 15:16

Éjszaka is folytatódott a védekezés Veszprém megyében a kiöntött Marcalnál.

Az ideiglenes védművet, az úgynevezett jászolgátat építették tovább, amely most mintegy 130 méter hosszú és még további 60 méterrel toldanák meg. Marcaltőnél már pénteken kiépítettek egy átmeneti védőtöltést, amely a beáramló víztől védi a települést, miután a határban már elöntötte a folyó a kerteket.

Magyarországon megközelítette a 200 ezer hektárt a belvízzel elöntött területek nagysága országszerte. A katasztrófavédelem közlése szerint 13 megye 80 településén van szükség védekezésre. Belvíz miatt eddig az országban összesen 17 embert telepítettek ki otthonából. Ilyen intézkedésre legutóbb Baranyában, Siklóson volt szükség – löszfalomlás miatt.

Több folyón is a legmagasabb fokozatú árvízvédelmi készültség van érvényben. Több mint 500 kilométeren, a Berettyó, a Körösök, a Kraszna, a Takta, illetve a Zala egyes szakaszain is harmadfokú védekezés folyik. Az Ipolyon, a Fehér-Körösön, a Lónyay-főcsatornán, a Rábán, a Sajón, valamint a Zagyván másodfokú a készültség. Több mint 1600 kilométeren pedig – köztük a Tisza szinte teljes hosszán – elsőfokú védekezés zajlik. A folyó vízszintje jövő vasárnapra érheti el a harmadfokú készültség szintjét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!