2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Éheztették fiukat, belehalt

2013. április 18., csütörtök 17:15, frissítve: péntek 16:39

Halálra éheztettek szülei egy másfél éves kisfiút a Fejér megyei Agárdon. A jómódú család elzárkózva élt egy több száz négyzetméteres, új építésű házban. A rendőrség emberölés miatt nyomoz, a szülők szabadlábon védekezhetnek. Sajtóértesülések szerint a gyereküknek alig adtak inni, és csak fénnyel akarták táplálni, ráadásul a kisfiúhoz soha nem engedtek orvost.

Több mentőautó is érkezett az egyik agárdi házhoz vasárnap, de már nem tudták megmenteni az itt élő család másfél éves kisfiát. Az első orvosszakértői vélemény szerint a gyerek krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt.

„A hétvégén elhunyt másfél éves kisfiú halálával kapcsolatban a Fejér Megyei Rendőr Főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást indított, így büntetőeljárás keretében vizsgáljuk az eset körülményeit” – közölte Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A vállalkozóként tevékenykedő, jómódú szülők nagyon zárkózottan éltek, még a közvetlen szomszédok sem tudnak róluk semmit.

Elutasították a vizsgálatokat

A város polgármestere azt mondta: az anya orvosi segítség nélkül, otthon hozta világra a gyermekét, és sokáig nem is jelentették be a születését. Elutasították a védőnői és a háziorvosi vizsgálatokat is, ezért a kisfiú fejlődését és életkörülményeit sem lehetett nyomon követni.

„A helyi gyerekorvos szóba se került, kijelentették, hogy budapesti orvosuk van, és Budapesten vesznek igénybe védőnői szolgáltatást is – közölte Tóth István, Gárdony polgármestere. – Ezt a védőnőnk, most már tudjuk, nem fogadta el, próbálkozott újra és újra.”

A rendőrség büntetőeljárást indított a szülők ellen, akik szabadlábon védekezhetnek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!