2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Együtt riogat Reding, Bajnai és Gyurcsány

2013. június 18., kedd 12:50, frissítve: kedd 20:55

A jövő évi választások tisztaságának megkérdőjelezésére szövetkezik Viviane Reding – írja a Magyar Nemzet. Bajnai szerint a magyarok félnek a hatalomtól. Gyurcsány Ferenc szerint a szavazófülékben is félni fognak az emberek.

A Magyar Nemzet brüsszeli forrásból úgy értesült: az Európai Bizottság alelnöke egy zárt körű konferencián beszélt arról, hogy az Orbán-kormány lejáratásához segítséget ígértek neki Amerikából pénzelt nem kormányzati szervezetek. Ezek a magyarországi csoportok készek arra, hogy a 2014-es választásokról olyan jelentéseket adjanak ki, amelyek arra utalnak, hogy a szavazófülkék fölé rejtett kamerákat szereltek. A Magyar Nemzet azt írja: a negatív kampányból Bajnai Gordon volt miniszterelnök is kiveszi majd a részét azzal, hogy segít a magyar társadalmat eluraló félelem tudatosításában.

Viviane Reding szóvivője elismerte, hogy a bizottság alelnöke ott volt a zárt körű konferencián, de az ott elhangzottakról nem adott tájékoztatást. A találkozót egy titkos társaság, a Bilderberg-csoport szervezte és Viviane Reding szóvivője szerint csak ennek a csoportnak a sajtóhivatala adhat tájékoztatást arról, hogy mi hangzott el. A Bilderberg-csoport azonban nem nyilvános működésű, nincs sajtóhivatala, sőt még székháza se.

Bajnai: A magyarok félnek a hatalomtól

Bajnai Gordon már a hétvégén sötét képet festett a magyar közállapotokról és közhangulatról. A volt miniszterelnök szombaton számolt be két hónapos országjáró körútjának tapasztalatairól a Millenáris Parkban. Szerinte Magyarország ma fél a hatalomtól, szenved a reménytelenségtől, és dühös, amiért átverték. „Magyarország fél, mert a hatalom fenyegeti, az általa hatalomba választott kormány képviselői fenyegetik és zsarolják. Hol nyíltan, hol alattomosan. Hol kirúgással, hol az üzletbérlet, hol a földbérlet elvételével. Adóhatósággal, ügyészséggel, hamis vádakkal. Azzal a hatalommal élnek vissza, amit tőlünk kaptak. Magyarország ma szenved a reménytelenségtől és retteg a jövőtől. Félti a munkáját és a megélhetését, félti a vállalkozását, a trafikját, a földjét, a patikáját, a kocsmáját, úgy, ahogy a kommunisták idejében tették az 50-es években” – jelentette ki a Haza és Haladás Alapítvány elnöke.

Gyurcsány szerint a szavazófülkét is figyelni fogják

Gyurcsány Ferenc is hasonlóan fogalmazott vasárnap, mint Vivien Reding. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt mondta: az emberek félelemben élnek és a szavazófülkékben is félni fognak. „Mára félnek az emberek és csöndben vannak, és nem mernek megszólalni, és azon gondolkodom, hogy lesz-e elég erejük legalább a szavazófülkében fölháborodni, vagy még ott is félni fognak, hogy oda is be fog lopózni a hatalom és figyeli, hogy kire szavaznak, mert ettől még ez is kitelik, mert egy csaló gazember” – hangzott el a volt miniszterelnöktől.

Gyurcsány Ferenc beszédéről szó volt a parlamentben is. Napirend előtti felszólalásában a kereszténydemokrata Gaal Gergely azt mondta: a volt miniszterelnök keresztény emberek millióit sértette meg vasárnap és hadat üzent a középosztálynak. „Vasárnap elmondott, önkontroll nélküli beszédében Kun Béla nyomdokain haladva kimerítette a szélsőbaloldal szinte teljes repertoárját. A vallásgyalázástól a nemzeti érzés kigúnyolásán keresztül a trágár megjegyzésekig mindent bevetett” – mondta a KDNP-s képviselő.

Gulyás Gergely: A balliberális oldal nagy szerepet játszik Magyarország lejáratásában

Gulyás Gergely szerint képtelenséget állítanak azok, akik a szavazófülkék megfigyelésével riogatnak. A fideszes országgyűlési képviselő szerint az ilyen hírek a baloldal újabb lépései Magyarország külföldi lejáratásában. „Mi általánosságban úgy gondoljuk, hogy a magyar balliberális oldal az elmúlt három évben és a rendszerváltás óta is nagy szerepet játszik Magyarország külföldön történő lejáratásában, és itt lenne az ideje, hogy a magyar balliberális oldal pártja és vezető politikusai egyértelművé tegyék, hogy ugyan – természetes módon – nem értenek egyet a kormány politikájával, de elviselhetetlennek és tűrhetetlennek tartják azt, hogy Magyarországot valótlan állításokkal külföldön rossz színben tüntessék fel” – nyilatkozta a Hír TV-nek Gulyás Gergely.

Rendőrségi feljelentést tesz a KDNP

Választási csalás előkészítésének gyanúját vethetik fel a Magyar Nemzetben Viviane Redingről megjelentek – a KDNP szerint. A kisebbik kormánypárt ezért rendőrségi feljelentést is tesz majd. Közleményükben azt írják: súlyosan antidemokratikus, ha egy európai politikai főtisztviselő manipulálja egy szuverén tagállam választási kampányát. Az Európai Bizottság alelnökét arra szólították fel, hogy azonnal tisztázza magát. Bajnai Gordontól pedig magyarázatot várnak, miért hivatkozhatott rá Reding úgy, hogy a volt miniszterelnök segítheti a magyarországi félelemkeltést.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!