2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 05:00

Egyre mélyebbre süllyednek a baloldali pártok

,

2013. november 1., péntek 17:54, frissítve: szombat 07:47

Egyre mélyebbre süllyednek a bajai videóhamisítási botrányban érintett baloldali pártok. Kocsis Máté azt mondta: továbbra is elvárja a Fidesz, hogy az érintett személyeken kívül a politikai szervezetek is tisztázzák magukat a felmerült ügyben.

A Demokratikus Koalíciónak is tisztáznia kell a szerepét a bajai videóhamisítási botrányban – a Fidesz szerint. A kormánypárt kommunikációs igazgatója azt mondta: az ügyben Gyurcsány Ferenc pártjának is lenne mit mondania, de eddig mellébeszéltek. A baloldali pártoktól továbbra is magyarázatot vár a Fidesz. Kocsis Máté nem igazán tudja elképzelni, hogy Déri Balázs, az MSZP-frakció kommunikációs igazgatója úgy adta át a felvételt a Hvg.hu volt főszerkesztőjének, hogy arról senkinek nem szólt a pártvezetésben.

Arról, hogy le kell-e mondania Mesterházy Attila pártelnöknek a botrány miatt, úgy fogalmazott, ha a hatósági vizsgálatok megnevezik a személyi felelősöket, akkor az már túl van azon a határon, hogy mérlegelhessen egy pártvezető. „Szerintem ez az ügy, ami 1990 óta nem történt még, nem fordult elő, elegendő arra, hogy ebbe a teljes bizonyosság esetén bármelyik politikai szereplő akár bele is bukhasson, de ez ma még egyáltalán nem kimondható. Tehát felelősséggel nem lehet a kérdésére igennel válaszolni, hogy szerintem le kell-e mondania Mesterházy Attilának, mert nem látunk ebben az ügyben tisztán” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Még az MSZP által korábban Közéleti Díjjal kitüntetett Heller Ágnes filozófus is elítéli azt a hamisított videót, amelyet azért készítettek, hogy azzal próbálják meg bebizonyítani a bajai időközi önkormányzati választáson a fideszes csalást. Bővebben »»»

Mint ismert, a Hvg.hu főszerkesztője után az MSZP-frakció kommunikációs igazgatója is belebukott a bajai videóhamisítási botrányba. Korábban a szocialista párt tagadta, hogy tőlük került volna ki a CD, ám kiderült, Déri Balázs juttatta el a hírportálhoz az álvideót. Az MSZP illetékesei azóta nem kívánnak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban. A Hvg.hu lemondott főszerkesztője pedig a szerződésére hivatkozva hallgat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!