2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Egy ismert ügyvédnél is szaglászott Welsz Tamás

2014. május 9., péntek 07:08, frissítve: hétfő 08:13

Egy ismert budapesti ügyvéd ügyfeleiről próbált információkat szerezni tavaly a Simon-ügy kulcsfigurája.

Berényi András a Hír TV-nek azt mondta: ügyfeleiről és azok cégeiről érdeklődött nála Welsz Tamás. A Sólyom légitársaság egykori vevőjelöltje, akit az Interpol is körözött egy panamai csalás miatt, egy rendőrautóban halt meg márciusban, amikor Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettesre nézve terhelő bizonyítékokat akart átadni a rendőrségnek.

– Welsz Tamás engem megkeresett még a tavalyi év folyamán, és aktuális, illetve korábbi ügyfeleimről érdeklődött, adatokat szeretett volna megtudni külföldi cégeikről, magyar cégeikről, és magukról az emberekről. Ezek az emberek közszereplők is voltak, üzletemberek is voltak és politikusok is voltak egyaránt. Ő nevesítette azokat az embereket, hogy ki érdekli, és nevesítette azokat a cégeket, amelyek érdekelték, van, amelyik cégről hallottam, van, amelyikről nem. De egyértelműen egy szélhámos benyomását keltette számomra Welsz. Illetve a harmadik mondata után rátért arra, hogy ő egy titkosszolgálatnak dolgozik, amit ugye nyilvánvalóan egy titkosszolga sosem tenne meg, és ezzel alátámasztotta az érzésemet. Én akkor felszólítottam arra, hogy távozzon, hiszen ügyvédi titkot nem sértek – mondta Berényi András.

 

Welsz és Simon

Megszólalt Welsz Tamás élettársa
Nem tartott afrikai mérget magánál, és nem magánéleti vagy anyagi gondok miatt vetett véget életének Welsz Tamás – Horthy Andrea, a vállalkozó volt élettársa levélben közölte a Hvg.hu-val.

Welsz ellen 2012 novemberében emeltek vádat adócsalás miatt. Ez körülbelül akkor történt – jegyzi meg az Index –, amikor élettársával Panamában megszereztek egy offshore-céget. Ez ügyben lettek ott vádlottak és adtak ki ellenük Interpol-körözést, tavaly novemberben pedig egy időre őrizetbe is vette őket a magyar rendőrség.

Welsznél Simon Gáborral, az MSZP egykori elnökhelyettesével kapcsolatos iratokat is lefoglaltak. Azért kereste meg őt a volt szocialista politikus, hogy segítsen legalizálni mesés vagyonát, Welsz volt az is, aki hamis bissau-guineai iratokat szerzett neki.

Később maga Welsz jelentkezett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, hogy terhelő dokumentumokat akar átadni, majd március 19-én a rendőrautóban rosszul lett. A férfit az Alkotás utcai mentőállomásra szállították, de életét nem sikerült megmenteni. Halálának okát jelenleg is vizsgálják, sajtóinformációk szerint méreg végezhetett vele

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!