2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Egy év börtönt kapott Hunvald

2014. július 1., kedd 12:10, frissítve: kedd 17:24

Egy év börtönre ítélte a Kúria harmadfokon Hunvald Györgyöt az erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügyben hivatali visszaélés miatt.

A legfelső bírói fórum ezzel enyhítette a szocialista politikusra másodfokon kiszabott másfél éves büntetést. A Kúria ugyanakkor egyes részcselekményeket elkülönített, amelyekről hűtlen kezelés vádpontjában várhatóan ősszel dönt majd a Fővárosi Törvényszék.

„Az ügyészség előttem ismeretlen oknál fogva két eljárást folytatott Hunvald György ellen egy bűncselekmény miatt. Mint ahogy ez egy tarthatatlan helyzet, a Kúria úgy döntött, hogy ezeket az ügyeket innen elkülöníti és feltehetőn ezt követően egyesítés végett meg fogja küldeni a másik eljáráshoz” – mondta el Sebes Péter, Hunvald ügyvédje.

Hunvald Györgynek egyébként nem kell börtönbe vonulnia, mivel az előzetes letartóztatásban eltöltött időt beleszámítják a büntetésébe. Politikai ambícióival viszont fel kell hagynia, mellékbüntetésként ugyanis két évre eltiltották a közügyektől, így nem indulhat az őszi önkormányzati választásokon.

Át kell gondolni Hunvald György szerepvállalását az MSZP-ben – a szocialisták fővárosi frakcióvezetője szerint. Horváth Csaba azt sem zárja ki, hogy a VII. kerület frissen megválasztott vezetőjének le kell mondania elnöki tisztségéről.

„Hunvald György, aki a szocialista párt iránt érez felelősséget, nyilván megteszi a maga lépéseit, hogy ne hozza nehéz helyzetbe azt a közösséget amelynek tagja” – fogalmazott.

A Fidesz szerint bebizonyosodott, hogy Hunvald György bűnös, visszaélt hivatalával és meglopta Erzsébetvárost. A kormánypárt erzsébetvárosi elnökségi tagja, Rónaszékiné Keresztes Mónika közleményében azt írta, a hetedik kerület nem kér többet minden idők legkorruptabb korszakából és annak bűnözőiből.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!