2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Európai Híradó 04:00

Egy biztos, Welsz nem bántalmazásba halt bele

,

2014. március 23., vasárnap 19:12, frissítve: hétfő 08:12

A Hír Televízió információi szerint napok múlva derülhet ki, hogy a Simon-ügy kulcsfigurájának tartott Welsz Tamás szervezetében volt-e valamilyen méreg.

Napokig kell várni annak a toxikológiai vizsgálatnak az eredményére, amely alapján eldönthető, hogy Welsz Tamás szervezetében volt-e méreg. A Hír Televízió által megkérdezett szakember szerint a gyorsteszt, amelyet a boncolásnál végeznek, általában csak a drogokat mutatja ki, a teljes vizsgálathoz több időre van szükség. Az orvos szakértő ennek ismeretében mondhatja ki, hogy pontosan mi volt a halál oka.

A Simon-ügyben feltett kérdésekre kell választ adnia kedden az MSZP elnökének. Mesterházy Attila ezúttal nem maradhat távol, a törvény szerint kötelessége megjelenni a testület ülésén. A baloldali koalíció miniszterelnök-jelöltjének meghallgatását kormánypárti politikusok kezdeményezték, a Fidesz arra vár választ, hány szocialista politikusnak volt még Simonhoz hasonlóan afrikai útlevele, és kik nyitottak ezek segítségével titkos bankszámlákat.

„Mesterházy Attilát itt a veszteségek minimalizálása vezeti. Úgy gondolja, hogy minél kevesebb dolgot mond, annál kevesebb új fordulat történik az ügyben. Ők nyilvánvalóan szeretnék minél hamarabb lezárni és túllépni ezen a történeten, de a közvéleményt szerintem joggal érdekli, honnan származott ez a pénz, és amit a Magyar Nemzet legutóbb megszellőztetett, az MSZP-ben hány olyan ember lehet még, akinek afrikai útlevele van” – fogalmazott Navracsics Tibor.

Schiffer András szerint a nyomozó hatóság feladata, hogy kiderüljön, honnan származik Simon Gábor eltitkolt vagyona. Az LMP társelnöke ugyanakkor úgy véli, az igazi kérdés az, hogy ilyen háttérrel hogy tölthetett be az MSZP bukott elnökhelyettese fontos politikai pozíciókat.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a Simon-ügy kulcsfigurájának tartott Welsz Tamás csütörtöki halálának körülményeivel is foglalkozik majd.

A Jobbik elnöke furcsának találja Welsz halálának körülményeit, azt mondja, olyan az egész, mint egy Latin-Amerikai akciófilm. „Elképzelhető, hogy a Jóisten ilyen dramaturgiával gondolta az ő életét lezárni, de hát azért maradjunk annyiban, hogy elég furcsa az egész. Azt is tegyük hozzá, hogy bizonyára voltak nagyon sokan, akik amikor meghallották Welsz Tamás halálhírét, akkor nem a gyász volt az első érzésük, hanem a megnyugvás, úgyhogy nagyon sok kérdőjelet hagyott maga után Welsz Tamás” – közölte Vona Gábor.

Welsz Tamás csütörtökön, a rendőrautóban halt meg. Úgy tudni, halála előtt a férfi érdemi információkat tartalmazó dokumentumokat adott át a nyomozóknak. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint külsérelmi nyomokat nem találtak a holttesten, és nem észlelték, hogy Welsz bevett volna valamit halála előtt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!