2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Dugóba került a pápa

2013. július 23., kedd 10:50, frissítve: szerda 17:06

Dugóba került a pápa konvoja Rióban. A sofőr rossz utcába fordult be a kijelölt útvonalról, a hívek azonnal körbefogták a katolikus egyházfőt szállító kocsit. Ferenc pápának ez az első külföldi útja, egy ifjúsági világtalálkozón vesz részt Brazíliában. A katolikus egyházfő látogatása ellen is ezrek tüntettek, mert sokallják annak költségeit.

Emberek hada vette körül a Ferenc pápát szállító szürke kis egyterűt Rióban, miután a sofőr letért a kijelölt útvonalról. A biztonsági emberek igyekeztek távol tartani a tömeget, amíg a katolikus egyházfő nem szállt át a pápamobilba, ahonnan integetve köszöntötte a tiszteletére összegyűlt tömeget.

A katolikus egyházfő megérkezése után találkozott a brazil államfővel. „Olyan egyházi vezetőt láthatunk vendégül, aki érzékeny a fiatalok problémáira, a szociális igazságtalanságra, a lehetőségek kiterjesztésére és az emberi méltóság megőrzésére” – jelentette ki Dilma Rousseff.

„Nekem nincs aranyam, sem ezüstöm, de magammal hoztam a legértékesebb dolgot: Jézus Krisztust. Az Ő nevében jöttem, hogy életben tartsam a testvériség lángját mindenki szívében. Szeretném kiterjeszteni üdvözletemet mindenkire: Krisztus békéje legyen veletek” – mondta beszédében a pápa.

A katolikus egyházfő látogatása ellen több ezren tüntettek Rióban. A felvonulók úgy vélik, hogy a látogatásra költött pénzt másra is lehetett volna fordítani. A tiltakozásnak a rendőrség vízágyúkkal és könnygázbombákkal vetett végett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!