2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Döntések hadára készülnek a parlamentben

2013. szeptember 30., hétfő 08:09, frissítve: hétfő 15:59

Ma nyújtja be a parlamentnek a jövő évi büdzsé tervezetét Varga Mihály. Emellett arról is döntenek, hogy szabálysértésnek minősüljön az életvitelszerű közterületen tartózkodás ott, ahol az önkormányzatok ezt tiltják.

Hétfőn nyújtja be a parlamentnek a jövő évi büdzsé tervezetét Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a törvényjavaslatot Kövér László házelnöknek adja át. Varga Mihály korábban arról beszélt, hogy nem kell újabb adó- vagy járulékemelésre készülniük jövőre a gazdaság szereplőinek. A miniszter szerint a 2014-es büdzsében 2,9 százalékos hiány mellett 2 százalékos GDP-növekedéssel számolnak. A tárcavezető korábban azt mondta: a gazdaság jobb teljesítménye 2014-ben lehetővé teszi, hogy az egészségügyre, oktatásra, közbiztonságra többet lehessen fordítani, mivel többletbevételekre számítanak az áfából és a jövedéki adóból is.

Ma dönthet az Országgyűlés arról is, hogy szabálysértésnek minősüljön az életvitelszerű közterületen tartózkodás ott, ahol az önkormányzatok ezt tiltják. Az alaptörvény negyedik módosítása értelmében a helyhatóságok bizonyos területeken rendeletben tilthassák meg az ott élést. Budapesten a Fővárosi Önkormányzat dönthetne, ám Pintér Sándor belügyminiszter zárószavazás előtti módosító javaslatával a kerületi önkormányzatoknak is beleszólást biztosítana. Ugyancsak ma szavazhatnak a képviselők arról a javaslatról is, amely alapján sípálya és sportközpont épülne a kirándulók által kedvelt Normafánál. A Ház az este kétharmados többséggel kilenc évre megválaszthatja a Nemzeti Választási Bizottság tagjait.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!