2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

David Cameron kifakadt Andor Lászlóra

2013. november 29., péntek 13:33, frissítve: péntek 17:39

Andor László magyar uniós biztos szerint a válság okozott gazdasági és társadalmi feszültséget, nem pedig az emberek szabad mozgásához való jog. A politikus erről a BBC Hard Talk című műsorában beszélt.

Andor sajnálatos túlreagálásnak nevezte a brit terveket, és figyelmeztette Londont, hogy a munkavállalók szabad mozgásának szabályait korábban a tagállamok együtt dolgozták ki. A brit kormány a tömeges kelet-európai bevándorlás miatt akarja szigorítani a külföldi munkavállalók szociális juttatásait.

David Cameron a vilniusi csúcson azt javasolta, hogy az unió a jelenleginél hosszabb ideig korlátozza az új tagországból érkezők munkavállalását. A brit miniszterelnök visszautasította Andor László bírálatát is.

– Szerintem teljesen elfogadhatatlan, hogy Andor biztos úr ezt mondja. Nagy-Britannia az egyik legnyitottabb, legnagylelkűbb, legtoleránsabb ország a világon, és helytelen az ellenkezőjét állítani. Viszont szerintem fontos, hogy a nagylelkűségünkkel és a toleranciánkkal ne éljenek vissza, de Andor úr nem mondhat ilyet, ez nem tartozik a munkájához, és végeredményben részben a britek állják a fizetését, és a jövőben jobb viselkedést várok tőle – fogalmazott David Cameron.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!