2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Hamis felvétel? - csak pénzért beszél a bajai választási csalásról készült videó főszereplője

,

2013. október 20., vasárnap 13:57, frissítve: vasárnap 15:15

A rendőrségi vizsgálat azt igazolja, hogy hamis, illetve manipulált az a felvétel, amit pénteken tett közzé a hvg.hu – hangzott el a köztévé Híradójában. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nem nyilatkozik az ügyben, de annyit megerősítettek, hogy a választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folyik a nyomozás – ismeretlen tettes ellen.

Pénzért hajlandó csak elárulni a főszereplő, hogy megrendezett-e az állítólagos bajai választási csalásról készült videó. A hvg.hu pénteken hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen egy férfi 200 ezer forintot és tűzifát ajánl fel azért, hogy a bajai időközi önkormányzati választáson a helyi cigányok a Fidesz jelöltjére szavazzanak. Azóta kiderült, hogy a videón Józsinak szólított férfi valójában Róbert, és hogy ő nem vendégként érkezett, hanem a saját házában rögzítették a megbeszélést. A HVG által hiteles bizonyítékként közölt felvétel alapján a DK, az MSZP és a Fidesz is feljelentést tett választási csalás gyanúja miatt. G. Róbert a Hír TV-nek ma azt mondta: csak 300 ezer forintért hajlandó elárulni, hogy hogyan készült a felvétel, de a politikusok nyilatkozataiból már elege van.

A Fidesz pénteken tett büntetőfeljelentést a Hvg.hu által pénteken közölt videofelvétel miatt. Zsigó Róbert pedig azt nyilatkozta, megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fideszt. A Magyar Hírlap is felettébb érdekes „véletlenekre” hívta fel a figyelmet szombati cikkében a videóval kapcsolatban.

Karácsony szerint hiteles

Továbbra is hitelesnek tartja az állítólagos bajai csalásról készült videót Karácsony Gergely. A Bajnai-féle szövetség politikusa ugyanakkor úgy véli, ha mégsem valódi a felvétel, akkor is biztos, hogy nem az ellenzéki pártok állnak az ügy mögött.

„Ha ez egy manipulált felvétel lenne – amit még egyszer mondom, én nem tartok valószínűnek, de nem az én dolgom ezt eldönteni –, akkor természetesen az is egy súlyos bűncselekmény, hogyha valaki ilyenekkel vádol másokat. De én kizártnak tartom, hogyha ez nem egy valódi felvétel, teljes mértékben kizártnak tartom, hogy ezt bármelyik ellenzéki párt csinálta volna meg annak érdekében, hogy itt újrakeverje a kártyákat a bajai ügyben. Lehet, hogy valaki szórakozik velünk, de hogy nem az ellenzéki pártok készítették ezt a felvételt, abban egészen biztos vagyok” – mondta Karácsony Gergely.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!